Gerbiilillä Ylen vaalivideolla kikkaillut some-kohauttaja: Keino saada pienpuolueelle huomiota

Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaan, Hansi Harjunharjan vaalitentti Ylen vaaligalleriassa on noussut some-ilmiöksi. Videota on katsottu vuorokaudessa yli 60 000 kertaa.

Videolla Ylen toimittaja tenttaa Harjunharjaa muun muassa Natosta, Suomen taloudesta ja statuksettomien saamelaisten tilanteesta.

Harjunharjan vastaukset polveilevat eri suuntiin ja välillä esiin nousee lemmikkigerbiili, jolle Harjunharja haluaa pitää kesken haastattelun hiljaisen hetken. Harjunharja siirtyy myös haastattelun aikana tarkastelemaan valtion budjettia pöydän alta.

MTV Uutiset tavoitti Harjunharjan kommentoimaan asiaa.

– Se oli pääasiassa improvisaatioteatteria. Jollain tavalla olin valmistautunut, mutta muuten menin tilanteen mukaan.

Harjunharjan mukaan hän halusi tempauksella puolueelle huomiota ja protestoida sitä, että pienpuolueilla ei ole mahdollisuus samanlaiseen mediahuomioon kuin suurilla puolueilla.

– Se oli mielipiteenilmaisu siitä, että neljässä minuutissa ei pystytä käsittelemään sellaisia asioita, jotka ovat tärkeitä jokaisen ihmisen kuulla. Ja koska media ei ole muuten antamassa kovinkaan herkästi tilaa pienpuolueille esittää niitä asioita, niin jotain näkyvää on silloin tehtävä.

Haastattelijan viilipyttyily ei yllättänyt

Harjunharja sanoo, että hänelle oli tärkeää, ettei haastattelija joudu tilanteessa noloon asemaan.

– Tiesin, että haastattelijat pysyisivät hyvin neutraaleina. En siis yllättynyt, että hän oli niin viilipyttynä. Mutta kunnioitan suuresti sitä ammattitaitoa, ja että hän todella pysyi niin asiallisena.

Harjunharja ei ole huolissaan siitä, että äänestäjät eivät kuulleet haastattelussa hänen oikeita mielipiteitään.

– Blogini tulee vastaamaan kaikkiin näihin kysymyksiin täydellisesti kampanjoinnin edetessä.

Hän myös jatkaa, että Vaaligallerian haastattelusta on tullut pääasiassa positiivista palautetta.

– 95 prosenttia palautteesta on ollut hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat