Mainos

Georgian ex-presidentti "kidnapattiin" Kiovassa – univormuihin pukeutuneet joukot ottivat kiinni ja veivät Puolaan

Univormuihin pukeutuneet tuntemattomat joukot ovat ottaneet Georgian ex-presidentin Mihail Saakashvilin kiinni Kiovassa Ukrainassa. Asiasta kerrottiin hänen Facebook-sivuillaan.

Saakashvilin edustajan mukaan vihreisiin univormuihin pukeutuneet joukot nappasivat Saakashvilin ja poistuivat paikalta kolmella autolla. Ukrainan rajavartiolaitoksen mukaan Saakashvili on karkotettu Puolaan. Saakashvilin edustaja kertoi aiemmin epäilevänsä, että rajavartijat saattoivat olla "kidnappauksen" takana.

Puolan viranomaiset vahvistivat alkuillasta, että Saakashvili on saapunut maahan.

Viime viikolla asianajajat varoittivat Saakashvilia siitä, että tämä saatetaan poistaa Ukrainasta hetkenä minä hyvänsä, koska hänen valituksensa ei mennyt läpi oikeudessa.

Mutkikas tilanne

Saakashvili toimi Georgian presidenttinä vuosina 2004–2013. Sittemmin hän muutti Ukrainaan ja toimi muun muassa Odessan kuvernöörinä. Viime vuonna häneltä vietiin Ukrainan kansalaisuus, minkä hän on yrittänyt tuloksetta saada takaisin. Saakashvili menetti Georgian kansalaisuuden jo vuonna 2015.

Entinen presidentti on vaikeassa tilanteessa, sillä Georgiassa viranomaiset ovat kiinnostuneita hänen valtakautensa aikaisista tapahtumista sekä presidentin vallankäytöstä. Ukrainaan hän ei puolestaan ole maan hallituksen mukaan tervetullut.

Saakashvili on syyttänyt Ukrainan viranomaisia muun muassa korruptiosta. Syyskuussa Saakashvili tunkeutui väkisin satojen kannattajiensa kanssa Ukrainaan Puolan puolelta, minne hänet on nyt palautettu.

Saakashvili on kiertänyt maassa ja järjestänyt protesteja Ukrainan presidenttiä Petro Porošenkoa vastaan. Saakashvili on syyttänyt Porošenkoa muun muassa korruptiosta.

Kiovalainen tuomioistuin hylkäsi helmikuun alkupuolella hänen pyyntönsä saada suojelua Ukrainasta. Tämän jälkeen hän on elänyt karkotusuhan alla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.