George Russell jysäytti toisen jättiyllätyksen – Max Verstappen löysi selityksen: "Ihmisten on nyt ymmärrettävä"

6:37
Venäjän GP:n aika-ajot päättyivät jättiyllätykseen

Venäjän GP:n aika-ajojen yllätyksellisyydesta kertoo paljon se, että vaikka George Russell kiilasi Williamsillaan kolmosruutuun, se ei ollut enää edes ykkösuutinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sateen jäljiltä hetki hetkeltä kuivuneella radalla ajetut aika-ajot tarjosivat kauden yllätyksellisimmän kärkikolmikon. Lando Norris vei McLarenilla paalupaikan, Carlos Sainz oli Ferrarilla toinen ja Russell siis Williamsilla kolmas.

Monet totesivat aika-ajotuloksen olleen kuin hyppäys vuosikymmenten taakse, aikaan, jolloin samat kolme tallia hallitsivat F1-ratoja. Edellisen kerran kyseiset tallit olivat muodostaneet kärkikolmikon vuoden 2004 Brasilian GP:ssä.

Viimeistä kauttaan Williamsilla ajavan Russellin tapauksessa kyseessä oli toinen jättionnistuminen lyhyen ajan sisään. Neljä viikkoa sitten Belgiassa britti kiilasi toiseen lähtöruutuun – silloinkin kosteissa olosuhteissa. Russell nousi tuolloin myös palkintokorokkeelle, kun Belgian GP julistettiin ajetuksi muutaman turva-auton perässä körötellyn kierroksen päätteeksi.

Vaikka Russell saa ansaitustikin kehuja osakseen, Max Verstappen muistuttaa, etteivät tällaiset tulokset ole mahdollisia ilman riittävän hyvää autoa.

– George on erittäin hyvä kuljettaja, mutta jos tekee jotain tällaista, se osoittaa, ettei auto voi olla kovin huono, Verstappen sanoi Motorsport-Magazinin mukaan.

Russell oli lauantaina kahden ensimmäisen sektorin jälkeen 0,034 sekunnin marginaalilla kiinni paalupaikassa, mutta Norris oli viimeisellä sektorilla yli sekunnin nopeampi.

– Ei Williamsin auto mikään Red Bull tai Mercedes ole, mutta siinä on enemmän downforcea, ja sen myötä tilanne tasoittuu (tällaisissa olosuhteissa). Ihmisten on nyt ymmärrettävä, että Williamsin auto ei ole niin huono kuin luullaan, Verstappen sanoi.

Osaltaan Verstappenin lausuntoa puoltaa myös se, että Russellin tallikaveri Nicholas Latifi oli Belgian GP:n aika-ajoissa 12:s, joka on kanadalaisen pian kaksi kautta kestäneen F1-uran paras aika-ajosijoitus.

Lauantaina Venäjällä Latifi ei ajanut toisessa aika-ajo-osiossa kierrostakaan, koska lähtöruuturangaistus pudottaa hänet joka tapauksessa ruudukon peräpäähän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja