George Clooney palkittiin elämäntyöstään – arvosteli kiitospuheessaan Trumpia

Näyttelijätähti George Clooney sai elämäntyöstään kunnia-Cesarin.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä George Clooney, 55, palkittiin eilen perjantaina Ranskan pääkaupunki Pariisissa elokuva-alan kunnia-Cesarilla elämäntyöstä.

Clooney nosti kiitospuheessaan esille Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja varoitti, että vapautta täytyy puolustaa Trumpin virkakaudella. Näyttelijätähti kannatti Yhdysvaltain presidentinvaaleissa demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia.

Myöhään perjantaina jaetuista palkinnoista parhaan naisnäyttelijän palkinnon vei ranskalainen Isabelle Huppert ja parhaan elokuvan pysti myönnettiin Huppertin tähdittämälle trillerille Elle.

Illan toinen suuri voittaja oli kanadalaisen Xavier Dolanin ohjaama It's Only the End of the World -draamaelokuva. Dolan voitti elokuvasta parhaan ohjaajan Cesarin, ja parhaan miespääosan palkinnon vei elokuvan tähti Gaspard Ulliel.

George Clooneyn puoliso, lakimies Amal Clooney, on parin lähipiirin tietojen mukaan raskaana. Muun muassa UsWeeklyn julkaiseman uutisen mukaan Amal odottaa kaksosia.

Esimerkiksi Clooneyn ystävä ja kollega Matt Damon on vahvistanut ilouutiset. Damon on kertonut olleensa yksi ensimmäisistä ihmisistä, jolle Clooney kertoi vaimonsa raskaudesta.

– Työskentelimme yhdessä viime syksynä ja hän veti minut sivummalle. Aloin melkein itkeä, olin niin onnellinen hänen puolestaan, Damon sanoi.

Clooneyt eivät ole itse kommentoineet raskausuutisia, mutta Cesar-gaalan punaisella matolla Amal Clooneyn raskaus oli selkeästi nähtävissä.

Lue myös:

    Uusimmat