Gasgrid: Vaurioitunut kaasuputki tarkastetaan tämän viikon aikana

Viikonloppuna Suomen ja Viron välillä vaurioitunut Balticconnector-kaasuputki tarkastetaan vaiheittain kuluvan viikon aikana. Tarkastusoperaatiosta vastaa Suomen valtion omistama kaasun siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finland.

Yhtiö tiedotti tiistaina, että kaasuputken mittaukset aloitettiin aamulla Inkoosta. Mittaukset liittyvät tarkastukseen, jolla pyritään selvittämään vaurion sijainti ja laajuus.

Tarkastuksen perusteella yhtiö kertoo aloittavansa korjauksen suunnittelun yhdessä virolaisen kaasuverkonhaltija Eleringin kanssa sekä määrittelevänsä korjauksen aikataulun. Gasgrid huomauttaa tiedotteessaan, että kaasuputken tarkastus- ja korjausoperaatiot vaativat tarkkaa suunnittelua ja lupaprosessien noudattamista.

Gasgrid on myös arvioinut, kuinka laajasti kaasua on vapautunut. Vahvistetut tulokset raportoidaan yhtiön mukaan ympäristöviranomaisille.

Putkiosuus eristettiin sulkemalla Balticconnectorin venttiilit sen jälkeen kun epätavallinen paineen lasku tuli ilmi. Tällä hetkellä Suomen ja Viron välillä kulkeva kaasun putkisiirto on keskeytettynä. Suomen kaasujärjestelmä on kuitenkin vakaa ja kaasun saanti turvattu.

Lue myös:

    Uusimmat