Mainos

Full Metal Jacket -elokuvan tähti on kuollut: "Tämä on suuri menetys johon kukaan ei ollut valmistautunut"

0:38

Full Metal Jacket -elokuvan tähti R. Lee Ermey on kuollut 74-vuotiaana.

Full Metal Jacket -klassikkoelokuvasta tunnettu R. Lee Ermey on kuollut 74-vuotiaana. Stanley Kubrickin ohjaamassa vuonna 1987 ilmestyneessä elokuvassa suorasanaista vääpeli Hartmania näytellyt Ermey kuoli sunnuntaina 15. huhtikuuta keuhkokuumeesta aiheutuneisiin komplikaatioihin.

Uutinen julkaistiin Ermeyn virallisella Twitter-tilillä hänen pitkäaikaisen managerinsa Bill Roginin toimesta.

– Suuren surun saattelemana ilmoitan että R. Lee Ermey ("The Gunny") menehtyi tänä aamuna keuhkokuumeen komplikaatioiden takia. Me kaikki tulemme kaipaamaan häntä suuresti. Semper fi, Gunny. Herran siunausta, Rogin kirjoitti Twitter-päivityksessä. 

Rogin jakoi lisää ajatuksiaan näyttelijästä ja pitkäaikaisesta asiakkaastaan Ermeyn Facebook-tilillä. 

– Me kaikki tulemme kaipaamaan häntä erittäin paljon. Tämä on suuri menetys johon kukaan ei ollut valmistautunut. Hän merkitsi niin paljon niin monille ihmisille. On myös erittäin vaikeaa määrittää kaikkia niitä hienoja asioita joita tämä mies epäitsekkäästi teki armeijan palveluksessa oleville miehille ja naisille ja heidän puolestaan. 

– Hän myös vaikutti niin moniin ikonisiin ja pysyviin hahmoihin elokuvissa jotka tulevat elämään ikuisesti. Vääpeli Hartman Full Metal Jacketissa oli luja ja periaatteen mies. Oikea R. Lee Ermey oli perhemies, kiltti ja hellä sielu. Hän oli antelias kaikille ympärillään. Ja hän erityisesti välitti niistä, jotka tarvitsivat apua. 

Ermey ei ainoastaan esittänyt armeijan sotilasta elokuvissa, vaan oli sellainen myös oikeassa elämässä. Hän oli palvellut Yhdysvaltojen merijalkaväessä 11 vuotta ja oli Vietnamin sodan veteraani. 

Ermeyn rooli Full Metal Jacket -elokuvassa toi hänelle julkisuutta ja kriitikkojen ylistystä. Hän sai roolistaan muun muassa Golden Globe -ehdokkuuden. On kerrottu, että Ermey palkattiin alunperin neuvomaan ja kouluttamaan näyttelijää, jonka oli tarkoitus esittää rooli. Kubrick kuitenkin vaikuttui näkemästään niin paljon, että tarjosi roolia Ermeylle. 

Full Metal Jacket -elokuvan lisäksi Ermey nähtiin muun muassa sheriffinä kauhuelokuvassa Texasin moottorisahamurhaaja – palan alku sekä kuultiin vihreän muovisotilaan äänenä Toy Story -elokuvissa. Hänellä oli myös rooli Francis Ford Coppolan vuoden 1979 elokuvassa Ilmestyskirja. Nyt. 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.