Mainos

Fukushiman ydinvoimalan tilanne kaoottinen - voimalassa yhä räjähdysvaara

Fukushiman ydinvoimalassa jatketaan jäähdytysyrityksiä kolmessa reaktorissa. Voimalassa tapahtui jälleen tänä aamuna räjähdys, mutta viranomaisten mukaan säteilytasot eivät ole nousseet merkittävästi.

Ensimmäinen räjähdys sattui lauantaina ykkösreaktorissa. Tänä aamuna tapahtui samanlainen räjähdys kolmosreaktorissa, mutta laitoksen suojakuori säilyi ehjänä.

Jäähdytysjärjestelmä on pysähtynyt myös kakkosreaktorissa, ja vedenpinta on laskenut vaarallisesti. Reaktoria yritetään jäähdyttää merivedellä. Voimakasta räjähdystä pidetään kuitenkin epätodennäköisenä, kertoo uutistoimisto Kyodo.

Japanin ilmatieteen laitos arvioi, että Fukushiman ydinvoimalan suunnasta puhaltavat tuulet eivät todennäköisesti vaikuta Tokioon. Tuulten tosin odotetaan tänään kääntyvän etelään, mutta ne ovat heikkoja ja niiden suunta vaihtelee nopeasti.

Maanjäristyksen runtelema ydinvoimala sijaitsee 240 kilometriä pohjoiseen Tokiosta. Asukkaat on evakuoitu 20 kilometrin säteeltä voimalan ympäristöstä.

Viranomaiset arvioivat, että perjantain maanjäristyksessä ja tsunamissa on kuollut yli 10000 ihmistä. Yhdestä rannikkokaupungista löydettiin tänään 2000 kuolonuhria. Tuhansia ihmisiä on kateissa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.