New Yorkin ex-pormestari harkitsee presidenttikisaan lähtemistä

New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg, 73, harkitsee lähtemistä Yhdysvaltain presidenttikisaan.

Bloomberg sanoo asiasta kertovalle Financial Timesille olevansa tyytymätön Yhdysvaltain presidenttikampanjan tähänastisen keskustelun tasoon. Hänen mielestään ehdokkaiden banaali keskustelu on ollut loukkaus äänestäjiä kohtaan.

– Yhdysvaltalaiset ansaitsevat paljon parempaa, hän sanoo lehdessä.

Bloomberg aikoo ilmoittaa lopullisen päätöksensä maaliskuun alkupuolella. Hänen mahdollisesta ehdokkuudestaan on spekuloitu jo aiemmin. Nyt hän kuitenkin kommentoi ensimmäistä kertaa itse mahdollista lähtemistään presidenttikisaan.

New York Times kertoi viime kuussa, että Bloomberg on määrännyt neuvonantajansa hahmottelemaan hänelle jopa miljardin dollarin kampanjaa. Bloombergin omaisuuden arvo on noin 40 miljardia dollaria, kun esimerkiksi republikaanien Donald Trumpin omaisuus on Forbesin mukaan 4,5 miljardia.

Jos mediamiljardööri Bloomberg aloittaa kampanjan, hän olisi sitoutumaton ehdokas. Bloomberg oli demokraatti vuoteen 2001, jolloin hän siirtyi republikaanien leiriin. Vuodesta 2007 lähtien hän on ollut sitoutumaton. 

Asiantuntijoiden mielestä Bloomberg voisi hämmentää merkittävästi presidenttikisan voimasuhteita. Hän vetäisi puoleensa etenkin demokraattiäänestäjiä, koska suhtautuu vapaamielisesti aserajoituksiin, aborttiin ja ympäristökysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat