Mainos

Fritidsresor ostaa Hassen Matkat

Matkailukonserni Fritidsresor ostaa matkanjärjestäjä Hassen Matkat. Kaupan myötä Fritidsresorin markkinaosuus Suomessa nousee 25 prosenttiin. Aurinkomatkat 28 prosentin markkinaosuudellaan pysyy suurimpana matkanjärjestäjänä.

Matkatoimistojen käytännön työhön kauppa ei osapuolten mukaan vaikuta. Molemmat jatkavat toimintaansa entisillä nimillään ja entiseen malliin.

Fritidsresorin konsernijohtaja Ole Oftedalin mukaan yhtiöt täydentävät hyvin toisiaan. Hassen Matkoilla on vahva asema maakunnissa kun taas Fritidsresorilla on vahva asema suurimmissa kaupungeissa.

Osapuolet korostavat kaupalla saavutettavia suurtuotannon etuja.
-Kun nyt liitymme suureen pohjoismaiseen matkailukonserniin, johon kuuluu lentoyhtiö sekä omia hotelleja, pystymme laajentamaan toimintaamme Suomen markkinoilla, Hassen toimitusjohtaja Kari Österlund sanoo.

Österlundin mukaan yhtiöt voivat kaupan myötä lentää kohteisiinsa "omilla koneilla". Tämä tarkoittaa sitä, että koneissa on vain näiden matkanjärjestäjien asiakkaita.

Yhtiöt pystyvät täydentämään toisiaan myös myynnissä. Hasse on ollut suoramyyjä kun taas Fritidsresorin matkoja myydään myös matkatoimistojen kautta.

Fritidsresor suurimpia Pohjolassa

Tähän asti Fritidsresorilla on ollut 15 prosentin ja Hassella noin kymmenen prosentin markkinaosuus Suomessa. Aurinkomatkojen osuus on ollut 28 prosenttia, Finnmatkojen 14 prosenttia, Kymppimatkojen 17 prosenttia ja Spies/Tjäreborgin 13 prosenttia.

Pohjoismaisilla markkinoilla Fritidsryhmällä on yli neljänneksen osuus. Ryhmään kuuluvat Fritidsresor, Star Tour, Royal Tour, Atlas Resor, Temaresor, Sportresor, Grand Cruises, Club Med Scandinavia, Senior Resor, tilauslentoyhtiö Blues Scandinavia ja hotelliyhtiö. Fritidsresorille kauppa merkitsee liikevaihdon lähes kaksinkertaistumista Suomessa.

Koko Fritidsresor-konsernin liikevaihto viime vuonna oli 3,7 miljardia markkaa ja yhtiö kuljetti yli miljoonaa matkustajaa. Hassen Matkat keräsi viime vuonna yli 200 miljoonan liikevaihdon ja yhtiö kuljetti yli 80 000 matkustajaa.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.