Mainos

Fortumin tulos putosi – Ruotsin ydinvoimaloiden sulkeminen vaikutti

Energiayhtiö Fortumin jättiläismäiset 761 miljoonan euron alaskirjaukset heinä-syyskuussa vetivät yhtiön tuloksen ennen veroja peräti 818 miljoonaa euroa tappiolle.

Alaskirjaukset johtuivat erityisesti päätöksestä sulkea Ruotsissa Oskarshamnin 1- ja 2- ydinvoimalat ennenaikaisesti.  

Ilman alaskirjauksiakin Fortumin tulos heikkeni vuoden takaisesta. Vertailukelpoinen liikevoitto putosi 79 miljoonaan euroon 147 miljoonasta eurosta. Tulosta heikensivät matalat sähkön hinnat.

Kesäkuussa Fortum kirjasi kuitenkin noin 4,3 miljardin euron kertaluonteisen voiton Ruotsin sähkönsiirron myynnistä. Fortumin tulos on siten liikkunut tänä vuonna poikkeuksellisen voimakkaasti kertaerien mukana.  

Fortum muuttaa liikevoittotavoitettaan Venäjällä. Tavoitteen saavuttaminen lykkäytyy 2-3 vuodella. Taloudelliset pakotteet, valuuttakriisi, öljyn hintakehitys ja inflaation äkillinen voimistuminen ovat vaikuttaneet kysyntään.  

Fortum tuottaa sähköä ja lämpöä Uralilla ja Länsi-Siperiassa. Lisäksi Fortumilla on lähes 30 prosentin osuus Karjalassa ja Kuolassa toimivasta TGC-1-yhtiöstä.  

Fortum on aikeissa ostaa TGC-1 omistukseensa kokonaan. Aikataulua ei osavuosikatsauksen mukaan ole mahdollista arvioida.  
Fortum kytki alun perin osallistumisensa Fennovoiman ydinvoimalahankkeen TGC-1-kauppaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.