Fortum myy valtaosan pohjoismaisten tuulivoimalaitosten omistuksestaan

Energiayhtiö Fortum myy valtaosan yhtiön pohjoismaisten tuulivoimalaitosten omistuksesta. Credit Suisse Energy Infrastructure Partnersin (CSEIP) hallinnoimat rahastot ostavat laitosten omistuksesta 80 prosenttia.

Kauppaan sisältyy kolme toiminnassa olevaa tuulipuistoa, joista kaksi on Norjassa ja yksi Ruotsissa. Kauppaan kuuluu myös rakenteilla oleva Kalaxin tuulipuisto Närpiössä.

Fortum säilyttää 20 prosentin vähemmistöosakkuuden sekä vastaa edelleen laitosten rakentamisesta ja operatiivisesta toiminnasta. Myytävän osuuden velaton kokonaisarvo on arviolta noin 250 miljoonaa euroa, Fortum kertoo.

CSEIP ostaa myös Norjan tuulipuistosta valtaosan

Kaupan lisäksi osapuolet ovat sopineet, että CSEIP hankkii 80 prosentin osuuden myös Norjaan rakenteilla olevasta tuulipuistosta, kun puisto on otettu käyttöön. Koko puisto on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Osapuolet ovat myös asettaneet tavoitteeksi rakentaa myöhemmin uusi tuulipuisto Ruotsiin. Kun rakenteilla olevat hankkeet valmistuvat ja jos suunniteltu projekti toteutuu, puistojen yhteinen kapasiteetti olisi noin 500 megawattia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja