24-vuotiaalle vaaditaan murhatuomiota: syyttäjän mukaan espoolaismies tappoi vakaasti harkiten toisen miehen lyömällä tätä useasti päähän metsästyskirveellä

Syyttäjä vaatii 24-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta murhasta. Syyttäjän raa'aksi ja julmaksi kuvailema henkirikos tapahtui syytetyn asunnolla Espoon Matinkylässä viime syyskuussa.

Syyttäjän mukaan syytetty löi toista miestä aluksi metsästyskirveellä takaapäin päähän ainakin kerran. Uhri lyyhistyi maahan, minkä jälkeen syytetty mies vielä löi uhria kirveellä useasti päähän. Sen jälkeen syytetty pisti uhria sahalaitaisella metsästyspuukolla rintaan. Syyttäjän mukaan uhri on yrittänyt suojata itseään käsillään.

Syytteen mukaan 24-vuotias mies raahasi uhrin ruumiin kylpyhuoneeseen ja jätti tämän sinne.

– Tekotapa on ollut raaka ja julma, koska lyöntejä on ollut useita, joista osa takaraivoon kallo murtaen ja yksi isku tekovälineen vaihduttua syvälle rintaan. Vammojen vakavuus kuvaa iskujen voimakkuutta, syyttäjä kuvailee haastehakemuksessa.

Syyttäjän mukaan teko oli vakaasti harkiten tehty.

Haastehakemuksesta ilmenee, että syytetty soitti itse tapahtuneen jälkeen hätäkeskukseen ja kertoi tehneensä henkirikoksen. Hän on myös kertonut esitutkinnassa muun muassa, että hän on "poistanut ihmisen päiviltä".

Syytetty on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. Hän on ollut esitutkinnan aikana mielentilatutkimuksessa.

Asian käsittely alkoi tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja