Formula ykköset saanee thaimaalaiskuljettajan

Thaimaalaisajaja Alexander Albon on ensi kaudella debytoimassa Formula ykkösissä. Albon on saamassa kilpakuljettajan paikan Toro Rossolta.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Albon, jonka isä on britti ja äiti thaimaalainen, oli jo tehnyt sopimuksen ajamisesta Nissanin tallissa Formula E-sarjassa. Nyt neuvotellaan kuitenkin Nissan-sopimuksen irtisanomisesta.

– Alex soitti minulle ja sitten Helmut Marko (Red Bullin moottoriurheilujohtaja) soitti minulle Japanista. Tiesin prosessin alkaneen ja että pitäisi mennä eteenpäin ratkaisun löytämiseksi, kommentoi Nissanin moottoriurheilujohtaja Jean-Paul Driot Global Motorsport Median mukaan.

Driot ei halua seistä Albonin tiellä.

– Jos sinulla on 22-vuotias kuljettaja, jolla on mahdollisuus päästä Formula ykkösiin, tiedämme mitä se heille merkitsee. Se on heidän elämänsä.

–Tiedämme, että voisimme taistella sopimuksestamme, koska meillä on sopimus. Se on aika selvää. Mutta et voi pilata nuoren kaverin uraa, Driot jatkaa.

Red Bullin F1-tallipomo Christian Horner kiistää Albonin sopimuksen.

– Mitään ei ole sovittu. Kyse ei ole muusta kuin spekulaatioista, Horner vakuutteli tänä viikonloppun Austinissa.

Albon, 22, on tällä kaudella kisannut Formula 2-sarjassa hyvällä menestyksellä. Hän on voittanut neljä kisaa ja on sarjan pisteissä toisena.

Albonin tämän kauden F2-kilpakumppaneista George Russell ajaa ensi vuonna Formula ykkösissä Williamsilla ja Lando Norris McLarenilla.


Lue myös:

    Uusimmat