Mainos

Floridan kouluampumisesta selvinnyt opettaja kauhuissaan opettajien aseistamisesta: "Entä jos ammun vahingossa jotakin toista nuorta?"

1:58

Opettaja Ashley Kurth oli paikalla, kun ystävänpäivä floridalaisessa lukiossa muuttui dramaattisesti. Kouluampuja surmasi 17 ihmistä.

CNN:n videolla Kurth kertoo, olisiko aseistautuneena oleminen auttanut tilanteessa. Kurthin mielestä asia on hankala, sillä hänen roolinsa koulussa on ensisijaisesti opettajan.

– Realistisesti en pysty kuvittelemaan tilannetta, jossa minulla olisi mukanani ase, jota minun täytyisi käyttää. Opetan kotitaloutta, missä yritän estää lapsia leikkaamasta keittiöveitsellä sormiinsa, Kurth sanoo.

– Mitä kun minun yhtäkkiä täytyisi saada aivoni tekemään poliisien päätöksiä ja miettiä, missä ampuja on, ja mitkä ovat vaihtoehtoni hänen kanssaan? Jos ammun, ammunko hermostuksissani vahingossa jotakin toista nuorta?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi eilen, että opettajien aseistaminen tekisi lopun kouluhyökkäyksistä. Trump kirjoitti torstaina Twitterissä, että koulut, joissa ei ole aseita, houkuttelevat "pahoja ihmisiä"

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.