Florida Panthers hurjasteli historiallisen ilotulituksen – suomalaispakista Buffalon sankari

Henri Jokiharjusta jatkoaikasankari – tarkka laukaus ratkaisee NHL-ottelun 0:47

Jääkiekon NHL:ssä Buffalo Sabres päihitti Minnesota Wildin jatkoajalla luvuin 3–2. Sabresin voiton ratkaisi osumallaan suomalaispuolustaja Henri Jokiharju

Voittomaali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu noin puolitoista minuuttia.

Näet kyseisen jatkoaikamaalin ylälaidan videolta.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää luisteltiin ilman maaleja, mutta kolmannessa erässä kumpikin joukkue sai laukaukset osumaan. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 2–2.

Jokiharju kirjasi itselleen myös syöttöpisteen Casey Mittelstadtin avausmaalista.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui Sabresin maalilla yhteensä 30 kertaa.

Heiskaselle syöttöpiste

Dallas Stars taipui jatkoajalle venyneessä ottelussa Edmonton Oilersille lopulta luvuin 3–4.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen molemmat joukkueet alkoivat tehtailemaan maaleja niin, että toisen erän lopussa ottelu oli 3–3-tasatilanteessa.

Kolmas erä ei kuitenkaan tuonut taisteluun ratkaisua. Oilersin Evan Bouchard laukoi vieraat voittoon ylivoimamaalilla, kun jatkoaikaa oli pelattu puoli minuuttia.

Suomalaismaaleja ei ottelussa nähty, mutta Dallasin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen nappasi syöttöpisteen Thomas Harleyn 2–1-osumasta.

Tappio katkaisi Dallasin kolmen ottelun voittoputken.

Floridalaisten kohtaaminen päättyi rangaistuksiin

Florida Panthers kävi hakemassa Tampa Bay Lightningista murskavoiton luvuin 9–2.

Lightning avasi kotiyleisön edessä pelin Brandon Hagelin maalilla, kun ottelua oli pelattu vasta alle puoli minuuttia. Isäntien avauksen jälkeen alkoi kuitenkin Panthersin armoton tykitys, kun vierasjoukkue teki yhdeksän maalia putkeen.

Neljä ensimmäistä Panthersin osumaa syntyi jo ensimmäisessä erässä.

Lightningin onnistui tehdä Panthersin maalikarkeloiden päätyttyä vielä ylivoimamaali kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Miami Herald -lehden mukaan lauantai-illan yhdeksän maalin suma oli pisin yhden ottelun maaliputki, johon Panthers on seurahistoriansa aikana yltänyt.

Seura on lehden mukaan myös yhden vierasvoiton päässä NHL-ennätyksestä. Panthers on vasta kuudes joukkue NHL:n historiassa, joka on voittanut vähintään 11 vierasottelua peräjälkeen. Liigaennätys on 12 peräkkäistä vierasvoittoa, johon ovat yltäneet Detroit Red Wings ja Minnesota Wild.

Päätöserässä jaettiin 14 käytösrangaistusta

Kovien lukemien lisäksi floridalaisseurojen välisessä kohtaamisessa jaettiin runsaasti rangaistuksia.

Mittavin rangaistussaldo oli kolmannessa erässä, jossa muun muassa jaettiin yhteensä 14 käytösrangaistusta. Kymmenminuuttisen käytösrangaistuksen saivat muun muassa Panthersin paidassa pelaavat Anton Lundell ja Niko Mikkola.

Lundell kirjasi ottelusta syöttöpisteen Sam Bennettin laukomasta maalista, joka oli Panthersin maaliputken kahdeksas. Panthersin suomalaiskippari Aleksander Barkov nappasi puolestaan syöttöpisteen Matthew Tkachukin osumasta toisessa erässä.

Barkov tähdensi ESPN:lle, että on aika harvinaista NHL:ssä, että joukkue tekee niin paljon maaleja kuin Panthers teki lauantaina.

– Kaikki pitivät hauskaa ja pelasivat oikealla tavalla ja kovaa välittämättä, mikä tulos oli, Barkov ruoti.

Panthersin yhden ottelun kovin kokonaismaalisaldo on vuodelta 1997, jolloin joukkue nappasi Boston Bruinsista kotivoiton maalein 10–5.

Lightningin tappio katkaisi joukkueen kahdeksan ottelun kotivoittoputken.

Saros torjui 35 kertaa

Nashville Predators luisteli voittoon St. Louis Bluesista luvuin 5–2. Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui ottelussa yhteensä 35 kertaa.

Nashville on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kolme.

Chicago Blackhawks löi vieraaksi saapuneen Ottawa Senatorsin 3–2. Senatorsin maalia vahtinut Joonas Korpisalo torjui yhteensä 19 laukausta. Blackhawksin maalivahti Petr Mrazek ylsi kuitenkin huomattavasti korkeampaan lukemaan 40 torjunnallaan.