Mainos

Flextronicsin Kyröskosken toimintoja Kyrelille

Elektroniikan sopimusvalmistaja Flextronics siirtää suurimman osan Hämeenkyrön Kyröskosken tehtaan liiketoiminnastaan Kyrel Oy:lle. Siirto tehdään vuoden vaihteessa, ja tuotanto jatkuu luovutettavan liiketoiminnan osalta keskeytyksettä.

Flextronicsin toiminta Kyröskoskella päättyy vuoden lopussa. Kyrel Oy:n yrittäjänä aloittava Simo Parhankangas on tyytyväinen lopputulokseen. Parhankangas ei määrittele tarkemmin, kuinka iso osuus Flextronicsin toiminnoista lopulta vaihtaa omistajaa.

-On sovittu, että liiketoiminta siirtyy Kyrel Oy:lle niiltä osin kuin Flextronicsin asiakkaat ovat sen hyväksyneet. Kyseessä on joka tapauksessa suurin osa liiketoiminnasta, Parhankangas kertoo.

Flextronics ilmoitti lokakuun alkupuolella sulkevansa Kyröskosken tehtaan seuraavan kuuden kuukauden kuluessa. Samassa yhteydessä Flextronics ja Kyrel Oy kertoivat solmineensa aiesopimuksen Kyröskosken tehtaan toiminnan jatkamisesta Kyrelin nimissä.

Tehdas on antanut työtä noin 160 henkilölle, jotka siirtyvät aluksi liikkeenluovutuksen yhteydessä Kyrelille vanhoina työntekijöinä. Parhankankaan mukaan edessä on kuitenkin yt-neuvottelut. Mahdollisten irtisanottavien määrästä ei ole vielä tietoa.

-Pahoin pelkään, että tilauskannan näkymien perusteella kaikille ei valitettavasti pystytä tarjoamaan jatkoa, Parhankangas sanoo.

Uuden omistajan saava Flextronics-konsernin Kyröskosken tehdas on entinen Kyrel Oy:n tehdas, jonka loi Simo Parhankankaan isä Seppo Parhankangas.

Kyrel työllisti parhaimpina kausinaan lähes 1000 henkilöä. Seppo Parhankangas möi yrityksensä Flextronicsille vuonna 1999. Tehdasta ovat viime vuosina vaivanneet talousongelmat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.