Fiskars myy Buster-veneet Yamahalle

Fiskars myy Buster-veneet japanilaiselle Yamahalle. Kauppa sisältää Ähtärissä sijaitsevan Inhan tehtaan ja Busterin brändin.

Fiskars perustelee kauppaa keskittymisellä ydinliiketoimintoihin.   

- Yamaha on yksi johtavista veneilytuoteyhtiöistä maailmassa, ja uskomme, että tämä kauppa tarjoaa parhaan tien eteenpäin Busterin asiakkaille ja työntekijöille, sanoo Fiskarsin toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tiedotteessa.  

Buster-veneet on tehnyt yhteistyötä Yamahan kanssa vuosien ajan.  

- Uusi omistajuus mahdollistaa entistä läheisemmän yhteistyön ja liiketoiminnan laajentumisen uusille markkinoille, arvioi Fiskarsin veneliiketoiminnan johtaja Juha Lehtola.     

Busterit ovat suosituimpia alumiiniveneitä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Inhan tehtaat on Euroopan suurin alumiiniveneiden valmistaja.  

- Busterilla on 60 vuoden kokemus alumiiniveneiden valmistuksesta, ja viime vuosina se on panostanut merkittävästi tuotekehitykseen, muotoiluun ja tuotantoprosesseihin, Kauniskangas kertoo.  

Fiskarsin veneliiketoiminta työllistää tällä hetkellä noin 160 henkilöä. Liikevaihdon arvioidaan nousevan tänä vuonna noin 32 miljoonaan ja liiketuloksen yhteen miljoonaan euroon.  

Lue myös:

    Uusimmat