- herkkusieniä - ruisleipää - suolalihaa - jauhelihaa - mustekalarenkaita
Vihreän keittiön reseptit:
Ruisleipä-sienisalaatti
1/2 prk herkkusieniä 1/3 sipuli 2 rkl hienonnettua ruohosipulia 1 tl Balsamiviinietikkaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa pippuria sitruunamehua
Hienonna herkkusienet, sipuli ja ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään ja kokoa paahdetun ruisleivän päälle.
Leipäpizza
1 puolikas Reissumies 4 rkl tomaattipyrettä rouhittua mustapippuria 2 tl öljyä 1 valkosipulinkynsi suikaloitua suolalihaa viipaloituja herkkusieniä Emmental-juustoraastetta
Sekoita tomaattipyreen joukkoon mausteet. Levitä seos leivän päälle. Lisää juustoraaste ja lopuksi täytteet. Paista uunissa 180 c:ssa 10-15 min.
Suolalihavartaat
suolalihaa herkkusieniä (kirsikkatomaatteja)
Kääri suolaliha herkkusienen ympärille ja laita vartaaseen. Jos kotoa löytyy kirsikkatomaatteja, voit laittaa niitä väliin. Kypsennä uunissa 10 min. 180 c:ssa.
Mustekalaa, riisiä ja chilijugurttikastiketta
1/2 sipuli hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi 1 dl pitkäjyväriisiä sahramia 1 dl valkoviiniä 100 g mustekalarenkaita 4 tippaa Tabascoa 2 rkl oliiviöljyä suolaa
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää riisi. Kaada päälle valkoviini ja saman verran vettä. Lisää suola ja mausteet. Hauduta lähes kypsäksi ja lisää pilkottu mustekala. Keitä pari minuuttia ja tarkista maku.
chilijugurttikastike
2 rkl ruoanvalmistusjugurttia 1 tl tomaattipyrettä chilijauhetta Cayennepippuria valkopippuria suolaa sokeria 1/2 tl punaviinietikkaa
Sekoita ainekset keskenään.
Ruishampurilaiset
1 Reissumies paahtoleipäviipale 100 g jauhelihaa 1/3 sipuli 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna) 1 oksa tuoretta timjamia 1/2 dl kermaa 1 muna suolaaMurenna paahtoleipäviipale kerman joukkoon. Sekoita jauhelihaan muna, sipuli, kermaleipäseos ja mausteet. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla. Paahda ruisleipä ja laita päälle juustoviipale, hampurilaispihvi, tomaattiviipale, tomaattikastiketta ja muita haluamiasi raaka-aineita.