Finnkinon lipunvarausjärjestelmän häiriö jatkuu edelleen, aiheuttanut jo tuhansien ihmisten jonot – myyntijohtaja neuvoo, miten toimia: "Silloin ainakin varmistuu, että pääsee leffaan"

5:19
Finnkinon verkkosivuilla pahimmillaan tunnin jonotusaika – myyntijohtaja kertoo, mitä mystisestä viasta tiedetään

Finnkinon verkkosivuilla on ollut eilisestä asti ongelmia, ja jonot ovat venyneet jopa tunnin mittaisiksi. Finnkinon mukaan häiriö on poikkeuksellisen laaja.

Ongelmat alkoivat eilen joulupäivänä ja ovat jatkuneet vielä tänään. Lippuja varanneet ovat Finnkinon verkkosivuille menneessään joutuneet hieraisemaan silmiään, sillä verkkosivu ilmoittaa asiakkaalle pitkästä, pahimmillaan jopa tuhansien ihmisten jonosta.

Jonon järjestysnumerot eivät pidä täysin paikkaansa, mutta jono on pitkä, myöntää Finnkinon myyntijohtaja Hennel Wolf-Mannila.

– Jonot ovat harmillisen pitkät ja tästä olemme pahoillamme, Wolf-Mannila sanoo.

Lippujen lunastus varminta teatterissa

Ongelmien syyt ovat Wolf-Mannilan mukaan selvinneet. Tällä hetkellä näyttää, että palvelimessa havaittu virhe on saatu korjattua, ja tilanne palautuu hiljalleen normaaliksi. Vielä ei kuitenkaan ole tietoa, milloin jonot pääsevät kunnolla purkautumaan.

Elokuvateattereissa järjestelmät toimivat normaalisti, joten varatut liput kannattaa mennä lunastamaan paikan päältä. Jonot voivat kuitenkin olla teattereissakin normaalia pidemmät.

– Silloin ainakin varmistuu siitä, että pääsee leffaan.

Kaksi suosittua leffaa ruuhkautti järjestelmän

Wolf-Mannilan mukaan häiriöitä on silloin tällöin, mutta ne eivät aiemmin ole kestäneet näin pitkään. 

Finnkinossa tuli eilen ensi-iltaan odotettu Frozen 2 -elokuva, mikä toi poikkeuksellisen paljon lipunostajia sivustolle. Samaan aikaan myös uusi Tähtien sota: Episodi IX -elokuva vetää suuria määriä katsojia.

Myyntijohtajan mukaan kaksi suosikkielokuvaa ja verkkosivuston suuri kävijämäärä yhdessä teknisten häiriöiden kanssa aiheuttivat lipunostojärjestelmän kaatumisen.

– Ongelma oli monen asian summa, Wolf-Mannila toteaa.

Hänen mukaansa keskiviikkona Finnkinossa myytiin 30 000 leffalippua, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin joulupäivänä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja