Ampuminen keskellä Helsingin keskustaa, uhrilla yllään luotiliivit – pitääkö tavallisen kansalaisen pelätä kaduilla?

Nuorisoväkivalta ja katujengit huolettavat pian eläkkeelle jäävää Helsingin poliisipäällikköä Lasse Aapiota 9:00
Nuorisoväkivalta ja katujengit huolettavat pian eläkkeelle jäävää Helsingin poliisipäällikköä Lasse Aapiota

Helsingin Kampissa elokuvateatteri Finnkino Tennispalatsin edustalla tapahtui maanantai-iltana ampuminen, jossa 16-vuotias nuori mies ampui käsiaseella 19-vuotiasta miestä. Uhri selvisi vahingoittumattomana, koska hänellä oli luotiliivit.

Ampuminen tapahtui iltayhdeksän aikaan, jolloin väkeä oli vielä liikkeellä keskustassa ja myös elokuvateatterissa sisällä. Ampumistapaus keskellä keskustaa julkisella paikalla on herättänyt huolta kansalaisissa.

Helsingin poliisilaitoksen pian eläköityvä päällikkö Lasse Aapio vakuuttaa Rikospaikan haastattelussa, että tavallisen kansalaisen ei tarvitse pelätä liikkuessaan kaduilla edes ilta-aikaan.

– Ei tarvitse pelätä. Kyllä siellä on turvallista liikkua. Minulle tulee joka aamu viesti puhelimeen ja useimmiten sen sisältö on, että on ollut hiljainen ja rauhallinen yö. Tärkeintä on, että poliisi toimii, kuten tässä Kampinkin tapauksessa. Tapahtuu rikos ja minulle tulee viesti, että nyt epäillyt ovat kiinni, Aapio rauhoittelee.

Takaa-ajo johti ampumiseen

Poliisin mukaan Kampin ampumisen taustalla oli pieleen mennyt huumekauppa. 

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala kertoi MTV Uutisille, että tilanteesta käynnistyi miesten kesken takaa-ajo, joka päättyi ampumiseen. 

Epäiltyjen hallusta ei poliisin mukaan löydetty maanantai-iltana huumeita.

16-vuotias nuorukainen vangittiin eilen tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta todennäköisin syin epäiltynä.

Myös ampumisen uhriksi joutunut 19-vuotias mies vangittiin. Hänet vangittiin ryöstön yrityksestä ja huumausainerikoksesta todennäköisin syin epäiltynä.  

Mikä Suomen turvallisuustilanteessa huolettaa eläköityvää poliisipäällikköä tällä hetkellä eniten? Katso Lasse Aapion koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat