Mainos

Finnairin Vehviläisen lahjusrikosepäilyn tutkinta etenee

Helsingin rikospoliisi on edennyt lentoyhtiö Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntokauppajutun tutkinnassa.

Rikostarkastaja Ilkka Koskimäen mukaan vielä on "joitakin henkilöitä" kuulematta, mutta esitutkinnan pitäisi valmistua toukokuun aikana. Finnairin toimitusjohtajan ja vakuutusyhtiö Ilmarisen keskinäisiä toimia tutkitaan epäiltynä lahjusrikoksena.

Rikoksesta on epäiltynä Vehviläisen lisäksi mahdollisesti myös muita henkilöitä. Koskimäki ei suostu kertomaan rikoksesta epäiltyjen henkilöiden määrää, mutta hänen mukaansa epäiltyjen määrä on muuttunut välillä tutkinnan aikana.

– Tutkinta on elänyt koko ajan. Aina ei ole ollut selvää, onko henkilöä kuultu todistajina tai rikoksesta epäiltyinä, Koskimäki kertoo.

Hän myöntää, että tutkinnan yhteydessä on käytetty pakkokeinoja, mutta ei suostu avaamaan niitä tarkemmin. Hän ei myöskään kerro, ketä kaikkia henkilöitä asian tiimoilta on kuulusteltu ja ketä on kuulustelematta.

Asia nousi julkisuuteen, kun kävi ilmi, että toimitusjohtaja Vehviläinen teki kauppoja asunnostaan Ilmarisen kanssa samaan aikaan, kun Finnair ja Ilmarinen sopivat Finnairin uuden pääkonttorin rakentamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.