Finnair vastasi somekohuun: ”Äitien pitäisi saada imettää rauhassa”

Lentoyhtiö Finnair on vastannut Facebook-sivuillaan stylisti Teri Niitin imetyskommentista syntyneeseen kohuun. 

Niitti arvosteli kuvapalvelu Instagramiin lataamassaan postauksessa vieressään istunutta imettävää äitiä. 

”Olisiko liikaa vaadittu, että julkisesti imettävä nainen piilottaisi toimintansa huivilla", Niitti kysyy kuvan saatesanoissa.

Niitin kommentista syntyi melkoinen pauhu sosiaalisessa mediassa. Osa kommentoijista oli pöyristyneitä Niitin kommentista. Myös sitä ihmeteltiin, että mies latasi hänelle tuntemattomasta imettävästä naisesta kuvan omalle Instagram-tililleen. 

Osansa polemiikista sai Finnair, jonka koneessa Niitti oli matkustajana. Lentoyhtiöltä tivattiin Facebookissa, onko lennoilla hyväksyttävää salakuvata ja ladata kuva kaikkien nähtäville sosiaaliseen mediaan. 

Finnair kommentoi kohua myöhään perjantai-iltana näin: 

”Imettäminen Finnairin lennoilla on täysin ok, samoin kuin pulloruokintakin. Se, mikä tekee matkustavat äidit, vauvat ja perheet tyytyväisiksi, on meillekin parasta. Kuvaamista lennoilla on mahdotonta kontrolloida ja kuvan julkaiseminen ja siihen luvan kysyminen on täysin kuvaajan oman harkinnan varassa. Toivomme, että matkustajamme ottavat kanssamatkustajat huomioon ja käyttävät hienotunteisuutta niin lennoillamme kuin missä muussa liikennevälineessä matkustettaessa."

Lentoyhtiö lisäsi myöhemmin, että äitien pitäisi saada imettää rauhassa. Kuvaaminen koneessa on sallittua, mutta Finnair korostaa, että kuvauksen kohteelta on kohteliasta kysyä lupa. 

Yhtiön ripeä reagointi sai Facebookissa tuoreeltaan kiitosta. 

Lue myös:

    Uusimmat