Mainos

Finnair peruu kaikki kesän lennot Huippuvuorille: ”Todella ikävää asiakkaillemme”

1:05

Lentoyhtiö Finnair ilmoittaa peruuttavansa kaikki ensi kesäksi suunnittelut lennot Norjan Huippuvuorille.

Finnairin oli tarkoitus lentää ensi kesästä lähtien Huippuvuorille kolme kertaa viikossa, mutta toisin kävi. Yöllä Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi, että Norja on kieltänyt Finnairia lentämästä Huippuvuorilla sijaitsevaan Longyearbyeniin. Kyseessä olisi ollut täysin uusi reitti Finnairille. 

Syynä on Suomen ja Norjan vuonna 1978 solmima kahdenvälinen ilmailusopimus, jonka ulkopuolelle Huippuvuoret jäi. Finnair voi siis lentää minne tahansa Norjassa, paitsi Huippuvuorille. Saariryhmä on osa Norjaa. 

Merkittävä panostus mönkään

Finnairin pitää tehdä kolmen viikon kuluessa valitus asiasta, mutta kesän kannalta yhtiölle tulee liian kiire. 

– Tulevan kesän lennot joudutaan valitettavasti perumaan. Olemme yhteydessä asiakkaisiin ja kerromme tilanteesta. Peruutetusta lennosta saa lipun hinnan takaisin, Finnairin viestintävastaava Päivyt Tallqvist sanoo. 

Reitti piti lentää kolme kertaa viikossa kolmen kuukauden ajan, joten kyseessä on Finnairille merkittävä taloudellinen panostus. Tarkkoja lukuja yhtiö ei kommentoi. 


– Uuden reitin avaaminen on aina merkittävä panostus. Päätös siitä, tehdäänkö valitus tulevia liikennekausia varten, tehdään myöhemmin.

Aluejohtaja Christian Chramerin mukaan uusi lentoreitti olisi tuonut Huippuvuorten alueelle 3000 matkustajaa kolmen kuukauden aikana. Huippuvuorien turismia kehittävät tahot ovat jo tuskailleet outoa tilannetta. 

– Tämä on yllättävää ja jossain määrin typerryttävää. Emme osanneet odottaa tällaista estettä, turismin kehittämisestä vastaavan Visit Svalbardin johtaja Ronny Brunvoll kommentoi NRK:lle. 

Turismia pidetään tärkeänä elinkeinona Huippuvuorille, sillä kaivostoiminta saarilla on vähentynyt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.