Mainos

Finnair ja American Airlines yhteistyöhön

Lentoyhtiö Finnair ja yhdysvaltalainen American Airlines ovat tehneet markkinointiyhteistyösopimuksen, joka koskee kanta-asiakasohjelmia sekä joitakin ns. codesharing-yhteislentoina tehtäviä Pohjois-Atlantin lentoja. Sopimus tulee voimaan huhtikuun alusta, kerrotaan Finnairista. Sopimuksen mukaisesti Amercanin Advantage-nimisen kanta-asiakasjärjestelmän jäsenet voivat kerätä lentomaileja ja käyttää niistä saatavia etuja Finnairin lennoilla. Samoin voivat tehdä suomalaisyhtiön Finnair Plus -ohjelman jäsenet Americanin lennoilla.

American varaa huhtikuun alusta tietyn määrän paikkoja Finnairin Helsingin-New Yorkin-lennoilta ja eräiltä Finnairin vuoroilta Helsingistä muualla Eurooppaan. Lennot lennetään molempien yhtiöiden tunnuksilla. Vastaavasti Americanin lento Tukholmasta Chigagon O'Haren lentoasemalle lennetään jatkossa molempien yhtiöiden tunnuksilla. Myös jenkkiyhtiön eräät USA:n sisäiset lennot lennetään jatkossa yhteisvuoroina.

American Airlines on yhdessä British Airwaysin, Canadian Airlinesin, Quantasin ja Cathay Pacifin kanssa hiljakkoin julkistetun oneworld-lentoyhtiöyhteistyön jäsen, johon myös Finnair on ilmoittanut halukkuudestaan liittyä niin pian kuin käytännön neuvottelut eri osapuolten kanssa saadaan päätökseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.