Finnair ja American Airlines yhteistyöhön

Lentoyhtiö Finnair ja yhdysvaltalainen American Airlines ovat tehneet markkinointiyhteistyösopimuksen, joka koskee kanta-asiakasohjelmia sekä joitakin ns. codesharing-yhteislentoina tehtäviä Pohjois-Atlantin lentoja. Sopimus tulee voimaan huhtikuun alusta, kerrotaan Finnairista. Sopimuksen mukaisesti Amercanin Advantage-nimisen kanta-asiakasjärjestelmän jäsenet voivat kerätä lentomaileja ja käyttää niistä saatavia etuja Finnairin lennoilla. Samoin voivat tehdä suomalaisyhtiön Finnair Plus -ohjelman jäsenet Americanin lennoilla.

American varaa huhtikuun alusta tietyn määrän paikkoja Finnairin Helsingin-New Yorkin-lennoilta ja eräiltä Finnairin vuoroilta Helsingistä muualla Eurooppaan. Lennot lennetään molempien yhtiöiden tunnuksilla. Vastaavasti Americanin lento Tukholmasta Chigagon O'Haren lentoasemalle lennetään jatkossa molempien yhtiöiden tunnuksilla. Myös jenkkiyhtiön eräät USA:n sisäiset lennot lennetään jatkossa yhteisvuoroina.

American Airlines on yhdessä British Airwaysin, Canadian Airlinesin, Quantasin ja Cathay Pacifin kanssa hiljakkoin julkistetun oneworld-lentoyhtiöyhteistyön jäsen, johon myös Finnair on ilmoittanut halukkuudestaan liittyä niin pian kuin käytännön neuvottelut eri osapuolten kanssa saadaan päätökseen.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat