Finnair alkaa punnita matkustajia ja käsimatkatavaroita lähtöporteilla

Finnair aloittaa matkustajien ja käsimatkatavaroiden vapaaehtoiset punnitukset Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yhtiön tarkoituksena on kerätä nykyistä tarkempaa tietoa matkustajien ja käsimatkatavaroiden keskimääräisistä painoista.

Tietoja käytetään erilaisissa lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyvissä laskelmissa. Tällä hetkellä Finnair käyttää Euroopan ilmaturvallisuusviraston EASA:n standardipainoja vuodelta 2009.

– Jokaisella lentoyhtiöllä on omanlaisensa verkosto, ja esimerkiksi liike- ja vapaa-ajanmatkustajilla käsimatkatavaran määrä on erilainen.

– Haluamme nyt varmistaa, että meillä on paras mahdollinen data käytössämme tässäkin asiassa, ja siksi keräämme dataa omasta verkostostamme, sanoo Finnairin asiakasprosessista lentokentillä vastaava Sami Suokas tiedotteessa.

Tiedot kerätään vapaaehtoisin punnituksin lähtöporteilla kierrätettävällä vaa’alla. Ensimmäinen tiedonkeruuvaihe on loka-marraskuun vaihteessa.

Alkuvaiheessa tiedot kerätään 150 matkustajalta. Finnair arvioi sen jälkeen, paljonko punnituksia tarvitsee tehdä lisää loppuvuonna ja ensi keväänä.

Matkustajasta kirjataan tietokantaan asiakkaan ja matkatavaran yhteispaino, asiakkaan ikä, sukupuoli, matkan tarkoitus, matkustusluokka ja ruumassa kuljetettavat matkatavat. Ainoastaan asiaa hoitava asiakaspalvelija näkee punnitustuloksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja