Mainos

Fingerpori ampaisi ykköseksi

Sarjakuvapiirtäjä Pertti JarlanFingerpori-albumit ovat tämän hetken suosituinta kotimaista luettavaa. Helmikuun Mitä Suomi lukee -tilastossa Fingerpori 3 on kotimaisen kaunokirjallisuuden ostetuin teos, ja kaksi muutakin Fingerporia mahtuu seitsemän luetuimman joukkoon. Kotimaisen kirjallisuuden kymmenen kärki on muuten varsin sekalainen joukko.

Kari Hotakaisen Runeberg-palkittu Ihmisen osa -romaani on toiseksi suosituin, vaikka se julkaistiin jo syksyllä. Kolmantena on esikoiskirjailija Elina Tiilikan kohuttu Punainen mekko. Se on pohjanmaalaisen Tiilikan osittain omakohtainen kuvaus siitä, mitä on olla prostituoitu pienessä maalaiskaupungissa. Fingerporin lailla Milla PaloniemenKiroilevan siilinkään suosio ei osoita laantumisen merkkejä, neljäs osa on nyt sijalla neljä. Kari Häkämiehen esikoisteos Rehelliseksi tunnettu on saanut varsin ristiriitaiset arviot, mutta silti ex-ministerin maine on nostanut dekkarin viidenneksi ostetuimmaksi.

Kymmenen myydyimmän joukossa on edelleen myös Antti HyrynUuni. Hyryn teoksia on yleensä myyty muutama tuhat kappaletta, mutta Finlandia-voitto toi Hyrylle ainakin 50 000 uutta lukijaa ja suosio tuntuu jatkuvan edelleen. Laatukirjallisuuteen kuuluu myös Joel Haahtelan mystinen Katoamispiste, joka hahmottelee kuvitteellisesti kirjailija Raija Siekkisen viimeisiä vaiheita. Kymmenentenä on Eve Hietamiehen hersyvä Yösyöttö, jossa isyyteen valmistautumaton mies joutuu yksinhuoltajaksi jo synnytyssairaalan ulko-ovella.

Potterin seuraaja on menestys

Käännetyssä kaunokirjallisuudessa suoraan ykköseksi on noussut kahden bestselleristin, Liza Marklundin ja James Pattersonin, yhdessä tekemä trilleri Postikorttimurhat. Yhtä nopean nousun lasten ja nuorten kirjojen kärkeen on tehnyt Rick Riordan. Percy Jackson -sarjan Salamavaras on ykkönen ja Labyrinttitaistelu kakkonen. Menestyssarja paikkaa Harry Potterin jättämää tyhjiötä ja elokuvakin Salamavarkaasta pyörii jo.

Tietokirjojen puolella omaa historiaansa tekee John SimoninKoneen ruhtinas, joka on jo puoli vuotta ollut tietokirjallisuuden myydyin teos.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.