Kärppävahti Veini Vehviläiseltä jäätävä piikki häntä kritisoineelle HIFK-luotsille – "Välillä voi karma napsahtaa näpeille"

Oulun Kärpät eteni SM-liigan finaaliin, kun se kukisti maanantai-iltana Helsingin IFK:n 3-0-lukemin. Voiton takuumiehenä toimi nollapelin torjunut Veini Vehviläinen.

IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi Telia TV:n haastattelussa välieräsarjan aikana, että Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen pomputtelee ja tärisee maalilla. 

Tuon kommentin jälkeen Vehviläinen torjui ottelusarjan viidennessä ja kuudennessa ottelussa 59 laukauksesta 58. Vehviläinen kertoi ottelun jälkeen, ettei seuraa mediaa, mutta oli kuullut Pikkaraisen sanat.

– On vähän parempi, kun pitää oman maailmansa pienenä. Mutta kyllä jotain vähän omiinkin korviin kantautui, mutta kiitos kaverille siitä, että sain vähän lisää energiaa omaan tekemiseen.

Vehviläinen heitti kuitenkin piikkiä Pikkaraisen suuntaan.

– Siinä voi välillä karma napsahtaa näpeille.

Pikkaraisen totesi MTV Urheilulle ottelun jälkeen, ettei kommentit harmita häntä. 

– Pitää muistaa asetelmat: he ottivat 40 pistettä enemmän runkosarjassa ja jos meillä on joskus saman verran enemmän, niin puheet ovat vähän erilaisia. Meidänhän piti oikeasti heitä horjuttamaan ja pystyimme siinä, Pikkarainen totesi ja jatkoi:

– Tämä on urheilua, eikä liian vakavaa ja tähän kuuluu tietynlaiset psyykkaukset.

Kärpät eteni finaaleihin toista kertaa peräkkäin. Viime kaudella tuloksena oli Suomen mestaruus. 

Tuolloinkin Vehviläinen torjui Kärppien maalilla.

– Kyllähän se on ihan huikea juttu itselle. En tiedä, olisinko tällaista voinut pikkupoikana edes unelmoida, Vehviläinen hehkutti.

Kärpät kohtaa finaalisarjassa Hämeenlinnan Pallokerhon. Sarja alkaa lauantaina Oulussa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat