FIFA teki lupauksen Thaimaan luolastossa jumissa olevalle joukkueelle – kutsu MM-finaaliin

0:40

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n presidentti Gianni Infantino on kutsunut Thaimaassa luolastossa jumissa olevan poikajoukkueen jalkapallon MM-kisojen finaaliin, mikäli olosuhteet sallivat tämän.

Nuorta thaimaalaista jalkapallojoukkuetta on yritetty ja yritetään pelastaa syvältä luolastosta, johon yhteensä 12 lasta ja yksi aikuinen menivät turvaan rankkasateiden takia 23. kesäkuuta. Joukkue oli ensin hukassa useiden päivien jälkeen, kunnes heidät löydettiin syvältä luolaston uumenista.

Hankalat olosuhteet ja monsuunisateiden uhka ovat asettaneet suuria haasteita joukkueen jäsenten pelastamiselle.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA lähetti tukensa kirjeellä, joka oli suunnattu Thaimaan jalkapalloliitolle. FIFA:n presidentin Gianni Infantinon mukaan jalkapallon kattojärjestö on seurannut tapahtumien etenemistä Thaimaassa.

– Kansainvälisen liiton puolesta haluamme lähettää tukemme ja sympatiat perheitä, valmentajia ja koko Thaimaan kansaa kohtaan tämän huolen keskellä. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat perheiden ja yhteisön parissa, ja toivomme, että kaikki pääsevät lähimmäisten luo, Infantino sanoo kirjeessä.

FIFA:n kirjeessä toivotaan, että tuki auttaa tuomaan pelon keskelle pientä rauhaa ja rohkeutta.

– Jos, kuten toivomme, kaikki pääsevät takaisin perheidensä luo ja mikäli heidän terveytensä mahdollistaa matkustamisen, kansainvälinen jalkapalloliitto toivottaa heidät tervetulleeksi MM-kisojen finaaliin Moskovaan meidän vieraaksemme. Toivon tosissaan, että he voivat liittyä joukkoomme finaalissa, mikä on epäilemättä upea hetki koko yhteisölle, Infantino kertoi kansainvälisen liiton eleestä.


MM-finaali pelataan Moskovassa 15. päivä heinäkuuta.

Mestarien liigan finaaliin yltäneen englantilaisseuran Liverpoolin manageri Jurgen Klopp lähetti puolestaan oman kannustusviestinsä CNN:n kautta.

– Pysykää vahvoina, olemme teidän tukena. Seuraamme uutisia ja toivomme, että näette päivänvalon vielä uudestaan, Klopp sanoi.

Kloppin tervehdys näkyy ylhäältä videolta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja