Ferrarin Todt: Bensamöhläys vei voiton Schumilta

Ferrarin F1-tallin päällikkö Jean Todt myönsi, että aika-ajossa Michael Schumacherille sattunut virhe maksoi Bahrainin GP:n voiton sunnuntaina.

Sääntöjen mukaan kuljettaja ei saa lisätä autoonsa aika-ajon jälkeen polttoainetta sellaiselta aika-ajon päätösosion kierrokselta, jonka aika on yli kymmenen prosenttia hitaampi kuin kuljettajan nopein aika kyseisellä osiolla.

Yksi Schumin aika-ajossa ajama polttoaineenkulutuskierros oli liian hidas, joten bensaa jäi saamatta yhden kierroksen verran. Kisan tilanne olisi kääntynyt, jos Schumilla olisi ollut autossaan puuttunut polttoainemäärä.

- Hän olisi todellakin pystynyt ajamaan yhden kierroksen lisää (ennen varikkokäyntiään). Kun hän nyt oli tasoissa Alonson kanssa toisten varikkokäyntien jälkeen, niin siinä tapauksessa hän olisi ollut kolme sekunnin kymmenystä edellä, mikä tarkoittaisi muutamaa auton mittaa edellä, Todt laskeskeli.

Todt kommentoi myös vihjailuja, joiden mukaan Ferrarin takasiipi taipuisi sääntöjenvastaisesti tietyissä olosuhteissa.

- Jos (Kansainvälinen autoliitto) FIA tulisi sanomaan meille ongelmasta, niin silloin tekninen johtajamme Ross Brawn kertoisi asiasta minulle, mutta FIA:lla ei ole mitään ongelmaa. En ole tietoinen mistään ongelmasta, Todt tyrmäsi vihjailut.

- On hyvä uutinen, että ihmiset alkavat jälleen olla kiinnostuneita Ferrarista. Tämä osoittaa, että olemme palanneet kärkeen, Todt väitti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat