F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLaren-pomolta lohdutonta puhetta Mercedeksen dominoinnista, väläyttää erikoista keinoa ylivoiman murtamiseksi – "Sellaisessa todellisuudessa elämme"

3:11
Videolla kuvaa Italian osakilpailun päätöshetkistä.

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl uskoo, että Mercedeksen ylivoimaa voi jarruttaa toistaiseksi vain keinotekoisilla keinoilla.

Mercedes on hallinnut F1-maailmaa jo vuosia, eikä tilanne näytä olevan muuttumassa vielä hetkeen. Tätäkin kautta suvereenilla tavalla dominoinut Mercedes on marssimassa jo seitsemänteen perättäiseen mestaruuteensa.

Viime viikonloppuna radalla nähtiin kuitenkin piristävä poikkeus, kun AlphaTaurin Pierre Gasly ajoi sensaatiomaiseen voittoon monien värikkäiden vaiheiden jälkeen. McLaren-pomo Seidlin mukaan Mercedeksen viime vuosien ylivoima on vienyt mielenkiintoa lajista.

– Mercedes on kovalla vuosien työllä saavuttanut ylivoimansa, ja he ansaitsevat ajaa siellä, missä nyt ajavat. Mutta valitettavasti se johtaa tylsiin kisoihin, Seidl toteaa Motorsport-Totalin haastattelussa.

Seidl uskoo, että Mercedes pitää kärkipaikkaa hallussaan ainakin kauteen 2022 asti, jolloin uudet sääntömuutokset astuvat voimaan. Siihen asti Mercedeksen ylivoiman romuttaminen vaatii kuitenkin liikaa.

– Ainoa tapa saada mielenkiintoisempia kisoja tulevan puolentoista kauden aikana on hidastaa Mercedestä keinotekoisesti tai luoda jonkinlaisia sattumia käännetyllä lähtöjärjestyksellä. Sellaisessa todellisuudessa elämme, Seidl sanoo.

Seidl on kuitenkin luottavainen, että uusien sääntömuutoksien myötä tallien väliset erot kutistuvat ja kisoista saadaan jälleen huomattavasti jännittävämpiä.

– Olen varma, että kauteen 2022 tulevilla sääntömuutoksilla ja budjettikatolla tulemme olemaan lähempänä toisiamme. Ehkä tällaisista kisoista tulee uusi normaali, Seidl sanoo viitaten viikonlopun Monzan GP:hen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja