Kimi Räikkönen tuomariston kuultavaksi – Ferrari-tähti tuplatutkinnan kohteena

Ferrarin Charles Leclercin kannalta lauantai-iltapäivä on muuttumassa todella synkäksi. Leclerc jäi Itävallan Spielbergissä Steiermarkin GP:n aika-ajoissa toiseen osioon. Tämän lisäksi hän on peräti kahden eri tutkinnan kohteena. Myös Alfa Romeon Kimi Räikkönen kutsuttiin tuomariston kuultavaksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen ja Leclercin toisen tutkinnan taustalla on sama syy. Molemmat kuljettajat jatkoivat ajamista, vaikka radalle tuotiin punaiset liput Alfa Romeon Antonio Giovinazzin parkkeerauksen jäljiltä.

Giovinazzi oli osunut hetkeä aiemmin seinään. Giovinazzi parkkeerasi lopulta autonsa mutkan kolme yhteyteen. Tämä toi radalle punaiset liput.

Leclerc ja Räikkönen eivät ajaneet tämän jälkeen suoraan varikolle, vaan he ajoivat kierroksensa loppuun.

Leclercin toinen epäilty sääntörike tapahtui aika-ajojen toisessa osiossa. Monacolaiskuskin epäillään hidastaneen AlphaTaurin Daniil Kvjatia mutkien 9 ja 10 yhteydessä.

Myös Racing Pointin Sergio Perez on tuomariston kuultavana. Meksikolaiskuljettajan Perezin potentiaalinen sääntörike tapahtui aika-ajojen ensimmäisessä osiossa, jossa meksikolaiskuljettaja ei epäilyn mukaan hidastanut vauhtiaan keltaisten lippujen aikana.

Kolmikosta Leclerc oli aika-ajojen 11:s, Räikkönen 16:s ja Perez 17:s.

Lue myös:

    Uusimmat