Ferrarilta myrskyvaroitus – Vetteliltä osuva vertaus viime kauteen

Sebastian Vettel on varma, että Ferrari pystyy haastamaan Mercedeksen F1-mestaruustaistelussa tällä kaudella.

Ferrari yllätti mestaritallin Australian GP:n startissa, kun ensin Vettel tykitti Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin välistä johtoon, ja Kimi Räikkönen pystyi samaan avausmutkassa. Lopulta Ferrarin väärä rengastaktiikka ja Räikkösen keskeytys teknisiin ongelmiin romuttivat huipputuloksen, mutta Vettel oli lopulta kolmas.

Tärkeämpää oli kuitenkin se, että Ferrari näytti selvästi pystyvänsä vastaamaan Mersun vauhtiin. Saksalaistalli otti kaksoivoiton Australiassa myös viime vuonna, mutta Vettel jäi tuolloin Hamiltonille ja Rosbergille yli 30 sekuntia.   

– Olimme todella paljon lähempänä (Mercedestä). Viime kaudella tämä oli meille yksi huonoimmista radoista, joten tässä on paljon positiivista, Vettel totesi BBC:n mukaan.

– Tiimi on hyvässä iskussa. Tiedämme, että pystymme vielä parantamaan, joten haluamme pistää painetta näille kavereille.

Vettel ei halunnut vierittää voiton karkaamista rengastaktiikan syyksi. Tallilla oli mahdollisuus ottaa alleen kovemmat renkaat Fernando Alonson ja Esteban Gutierrezin rajun kolarin aiheuttaman punaisen lipun aikana, mutta päätti jatkaa pehmeämmällä seoksella. Mercedes teki toisen ratkaisun ja ajoi loppukisan ilman varikkostoppeja.  

– Voit sanoa, että punainen lippu ei auttanut meitä, mutta toisaalta tiedät, että joskus se suosii sinua ja joskus ei. Me toimimme aggressiivisesti, ja olisimme ehkä voineet tehdä toisin, mutta en lähde syyttelemään ketään tai mitään. Olemme tiimi, ja voitimme tänään 15 pistettä, saksalaiskuski summasi.

Lue myös:

    Uusimmat