Ferrarilla muita kärkitalleja aggressiivisempi rengaslinja Unkariin

F1-sarjassa ajetaan vielä kaksi kisaviikonloppua ennen kesätaukoa, kun ohjelmassa ovat Saksan ja Unkarin GP:t. Näistä jälkimmäiseen, Unkarin osakilpailuun Ferrari lähtee muihin kärkitalleihin nähden aggressiivisemmalla rengastaktiikalla.

Ylälaidan videolla Niki Juusela ja Toni Vilander vetävät F1-kauden tilanteen yhteen kymmenen osakilpailun jälkeen.

Ferrari ottaa mukaan enemmän pehmeimpiä seoksia, eli ultrasofteja, kuin muut tallit. Sebastian Vettelillä settejä on yhdeksän ja Kimi Räikkösellä kahdeksan.

Sekä Mercedes että Red Bull lähtevät kisaan yhteensä seitsemän ultrasoft-setin taktiikalla.

Kärkitallien sisällä lähes jokaisella on hieman eriävä rengastaktiikka Unkariin. Vain Red Bullit menevät tallin sisällä samalla systeemillä (kaksi mediumia, neljä softia ja seitsemän ultrasoftia).

Mercedeksen sisällä Lewis Hamiltonilla on yksi medium, viisi softia ja seitsemän ultrasoftia. Bottaksella eroja tulee mediumeissa (kaksi) ja softeissa (neljä).

Ferrarin sisällä Vettel lähtee vielä Räikköstä aggressiivisemmalla tyylillä. Vettelillä on vain yksi medium, kolme softia ja yhdeksän ultrasoftia. Räikkösellä eroavaisuus on se, että hänellä on yhden ultasoftin tilalla toinen medium-rengassetti.

Kaikista F1-talleista aggressiivisin taktiikka on Renaultilla, joka ottaa mukaan peräti kymmenen ultrasoft-rengassettiä Unkariin.

Pirellin julkaisema taulukko:

Unkarin GP ajetaan 27.-29.7.

Lue myös:

    Uusimmat