Ferrari vahvistaa: Räikkösen vika samantapainen kuin Vettelillä

Kimi Räikkösen sunnuntaipäivän pilannut tekninen vika ei johtunut Ferrarin moottorin hajoamisesta, kommentoi tallin tiedottaja Alberto Antonini C Morelle.

Räikkönen ei päässyt Malesian kisaan puolustamaan aika-ajoissa hankkimaansa kakkospaikkaa, kun hänen autossaan havaittiin vika jo varikkopilttuussa.

Ferrari päästi suomalaisen matkaan kohti lähtösuoraa, jossa ongelmaa pyrittiin vielä ratkaisemaan. Tehot ja akkuvirta puuttuivat, joten auto oli työnnettävä takaisin varikolle.

– Meillä ei ole rehellisesti sanottuna vielä tarkkaa kuvaa siitä, mitä tapahtui. Hän vain tunsi heti järjestäytymiskierroksella, että auto menetti jostain syystä tehoja. Meillä ei ollut mahdollisuutta tarkistaa sitä ajoissa, Antonini kommentoi C Morelle.

Tiedottaja kuitenkin valaisi ongelman täsmäävän siihen, mikä pilasi Sebastian Vettelin lauantain. Saksalainen jäi ilman aikaa ja putosi viimeiseen lähtöruutuun, mutta nousi lopulta kisan neljänneksi.

– Oireet näyttäisivät aika samanlaisilta kuin mitä Sebastianilla oli eilen ja se jättäisi turbo-ongelman pois laskuista, mutta siitä ei voi olla varma ennen kuin auto tarkistetaan täydellisesti, Antonini pyöritteli.

– Tämä aiheuttaa tietysti turhautumista, mutta me tiedämme jo nyt tarkalleen, mitä Sebastianin autolle tapahtui. Vika oli kompressorin ja itse moottorin välillä. Siis imusarja, joka syöttää ilmaa moottoriin, oli hajonnut. Kyse ei siis ollut moottorissa tai turbossa, vaan Ferrarin ulkopuolisen alihankkijan imusarjassa.

Antonini kuitenkin vakuutti, että Ferrari on iskussa viikon päästä ajettavassa Japanin GP:ssä.

– Näimme jo nyt, että Sebastianin auto oli erittäin hyvässä kunnossa. Uskon, että viime päivinä nähnyt ongelmat ovat jo historiaa.

Lue myös:

    Uusimmat