Ferrari synkissä tunnelmissa – pomo jyrisi kolarikaksikko Sebastian Vettelille ja Charles Leclercille

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kritisoi ankarasti Brasilian F1-kisassa keskenään kolaroineita Sebastian Vetteliä ja Charles Leclerciä.

Ferrari-kaksikko taisteli kilpailun loppukierroksilla neljännestä sijasta. Leclerc ohitti Vettelin ykkösmutkassa, mutta Vettel yritti pian röyhkeästi vastaohitusta.

Radan oikeassa reunassa ajanut Vettel puski Leclerciä sisemmäs, kunnes kaksikko kolaroi ja kummankin kisa päättyi keskeytykseen.

Vettel ja Leclerc näkivät tapahtuneen täysin eriävästi. Binotto korosti, että tiimi analysoi tapauksen tarkemmin vielä tulevina päivinä, mutta hän oli nähnyt riittävästi arvioidakseen tilannetta voimakkaastikin.

– Jos katsomme tiimiämme, olemme todella pettyneitä kahden kuljettajamme virheestä, joka maksoi meille kalliisti, Binotto ärähti Sky Sport Italian mukaan.

Binotto lisäsi, että molempien kuskien pitää ymmärtää vahingoittaneensa Ferrarin kisaa.

– Kuskimme olivat vapaita kisaamaan, mutta tämä oli kallis virhe, joka vahingoittaa koko tiimin työtä.

Binotto sanoi jo puhuneensa kuskeille, että tällaisia onnettomuuksia voi tapahtua. Samaan aikaan hän alleviivasi, että molemmilla kuljettajilla on vastuu.

– Jos ensi vuonna meillä on kaksi kuljettajaa taistelemassa maailmanmestaruudesta, olisimme iloisia ja he olisivat vapaita taistelemaan, mutta tällaisessa tilanteessa? Ei, Ferrari-pomo paalutti.


Lue myös:

    Uusimmat