Valtteri Bottas hämillään – "Miksi minä koitin?"

Valtteri Bottaksen F1-kisa Brasiliassa päättyi keskeytykseen viidenneltä sijalta. Mercedeksen suomalaiskuski ei ollut itse nähnyt sitä ennen tullutta savua, ja hän oli hämillään myös taktisesta puolesta.

Bottaksen auto alkoi savuttaa, ja kisa päättyi tekniseen vikaan parisenkymmentä kierrosta ennen maalia.

– Siinä alkoi tulla savua, mitä minä en itse nähnyt – tiimi raportoi siitä. Yhtäkkiä vain kone sammui. Öljynpaineet hävisivät, ja siihen voi olla monta syytä. Harmi homma, kun näköjään just alkoi sen jälkeen tapahtua, Bottas sanoi C Morelle viitaten kisan dramaattiseen kulkuun.

– Kyllä varmasti olisi voinut olla jotain mahkuja olla, kun alkoi tapahtua. Muuten aika vaikea kisa. Ei oikein ollut vauhtia.

Oleellinen huomio tosin on, että tapahtumat käynnistyivät, kun turva-auto tuli Bottaksen keskeytyksen myötä ensimmäistä kertaa radalle. Ilman Bottaksen keskeytystä vastaavaa lopun tapahtumaketjua ei olisi nähty.

Bottas pysähtyi kisan aikana varikolla kahdesti. Hän ajoi toisella stintillään vain 14 kierrosta kovilla renkailla, kunnes alle lyötiin keskikovat kumit.

– En tiedä, minkä takia minä koitin itse yhdellä stopilla ajaa. Tiimi sanoi, että ei tule olemaan mahdollista. Sitten pysähdyttiin uudestaan, Bottas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat