”Ferrari ei ole missään nimessä dominoinut” – Bottas laskee olosuhteiden auttavan Mercedestä

F1-kauden kaksi ensimmäistä kisaa nimiinsä vienyt Ferrari on toki nopea, muttei silti lainkaan lyömätön, arvioi Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 4.55 ja 8.55
Lauantai: Harjoitukset klo 5.55, aika-ajo klo 8.55
Sunnuntai: Kiinan GP klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 7.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Bottas taisteli viime viikonlopun Bahrainin GP:n voitosta tiukassa loppukirissä, mutta Ferrarin Sebastian Vettel onnistui kurvaamaan ruutulipulle ensimmäisenä loppuun kuluneista renkaistaan huolimatta.

Mercedes sai aavikon paahteesta tietoa siitä, että tallilla on vielä parannettavaa kuumiin olosuhteisiin sopeutumisessa, mutta tänä viikonloppuna saman ei pitäisi vaivata Kiinan Shanghaissa. Sääennusteet lupaavat korkeintaan 20 asteen lämpötiloja sekä kohtalaista sateenriskiä perjantaille ja lauantaille.

– Uskon, että se lämpötilahomma johtui siitä, että se oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme niissä olosuhteissa ajamaan. Löytyi tiettyjä ongelmia, joihin meidän täytyy panostaa tulevaisuudessa, mutta Ferrari on nopea auto ja heitä on vaikea päihittää, Bottas arvioi Mercedeksen tilannetta C Morelle.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat yhä hyvin MM-kärkimies Sebastian Vettelin peesissä, ja valmistajien MM-sarjassakin Ferrari on vain kymmenen pistettä Mersua edellä. Tilasto on silti karu: Mercedes on voittanut vain yhden kisan viidestä edellisestä viikonlopusta!

– Totta kai meille tärkeintä on kauden avausvoitto tiiminä. Ferrari on ollut vahva, muttei missään ole dominoinut alkukautta, Bottas sanoo.

– On ollut aika tapahtumarikkaita kilpailuita strategioiden kanssa, ja sieltä on auennut mahdollisuuksia Ferrarille voittaa niitä, mutta suorituskyky on kuitenkin vielä tosi tasaista tiimien välillä, joten kyllä se voittaminen on ihan täysin mahdollist, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat