Fernando Alonson marmatus jatkui Japanissa: "Osoittaa, kuinka huonoa F1 on"

Fernando Alonso arvosteli tuomaristoa ja F1-sääntöä Suzukan kisan jälkeen kovin sanoin. Alonso ei voinut ymmärtää, miksi hänelle annettiin viiden sekunnin aikasakko.

Alonso ja Lance Stroll osuivat ensimmäisellä kierroksella ja molemmille annettiin viiden sekunnin aikasakko. Alonso piti tuomaripäätöstä omituisena.

– Se vain osoittaa, kuinka huonoa F1 on, hän ilmoitti.

Alonso katsoi, ettei hän tai Stroll tehnyt tilanteessa mitään väärää.

– Jarrutan mutkaan ulkokautta, toinen kaveri ei näe sinua, hän tulee pyytämään anteeksi, ajaudut hiekalle ja saat rangaistuksen, Alonso selvensi näkemystään.

Tahallinen teko olisi ollut eri asia.

– Hän ei nähnyt minua. Jos olisi ja olisi sanonut, että pakotan sinut ulos, olisi tilanne toinen, mutta tuomaristo on kisatilanteissa valitettavissa tilanteissa, Alonso sanoi.


Alonson mukaan tapahtuneella ei sinänsä ollut merkitystä. Pisteitä hän ei olisi kilpailukyvyttömällä McLarenillaan saavuttanut kuitenkaan.

– Se ei muuttanut paljoakaan, koska sijoitus olisi voinut olla 12:s eikä 14:s, mutta tiedätte, on mikä on.

Strollkin piti tapahtunutta tavallisena kilpailutilanteena.

– Vain kilvanajoa. Oli vähän kontaktia, mutta se siitä. Hän meni suoraan ja suojelin sijoitustani. Tyypillistä kamaa ensimmäiseltä kierrokselta.

Miksi Stroll sitten kävi pyytelemässä Alonsolta anteeksi, jos piti tapahtunutta vain normaalina kilpailutilanteena?

– Halusin vain sanoa, etten kanna kaunaa ensimmäisestä kierroksesta. Tilanne kuumeni ja saimme rangaistukset, Stroll ilmoitti.

Stroll sai kisan jälkeen kaksi rangaistuspistettä. Alonso sai yhden rangaistuspisteen.


Lue myös:

    Uusimmat