Fernando Alonson läsnäololle selitys: mestarikuski nähdään jälleen McLarenin F1-auton ratissa!

Paikan päällä Barcelonan F1-testeissä tiistaina ja keskiviikkona oleileva Fernando Alonso on nimitetty entisen tiiminsä lähettilääksi. Maailmanmestari ajaa myös testiajoa tallin autolla kauden mittaan.

McLaren tiedotti keskiviikkona, että Alonso ajaa tällä ja ensi kaudella valikoituja testejä McLarenin F1-auton kehittämiseksi. Apu tulee tarpeeseen, sillä McLaren vaihtoi täksi kaudeksi erittäin nuoreen kuskikaksikkoon, kun vastuu siirtyi 24-vuotiaan Carlos Sainzin ja 19-vuotiaan Lando Norrisin harteille.

Toukokuussa 37-vuotias Alonso kilpailee McLarenin väreissä Indianapolis 500 -kilpailussa Yhdysvalloissa.

– McLarenin lähettilääksi pääseminen on todellinen kunnia. Se on erityinen tiimi, ja vaikka meillä riitti vaikeuksia viime vuosina, niin se pysyy erityisenä, Alonso sanoo tallin tiedotteessa.

– Sanoin ennen F1-urani lopettamista, että näen itseni McLarenilla vielä pitkäksi aikaa eteenpäin, joten olen ilahtunut uudesta roolistani ja siitä, että voin jatkaa tiivistä yhteistyötä tiimin kanssa, jonka tunnen henkiseksi kodikseni, hän ylistää.

Alonso palasi McLarenille vuonna 2015, kun talli vaihtoi Hondan moottoreihin. Hän ajoi entisessä menestystiimissä vielä neljä kautta, kunnes päätti lopettaa viime vuoden päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat