Fernando Alonso tarkensi Indy-suunnitelmiaan – yllättävä F1-paluuvihjaus

F1-uransa lopettava Fernando Alonso ilmoittaa Marca-lehden haastattelussa haluavansa ajaa ensi vuonna Indianapolisin 500 mailin ajossa. Alonso antaa myös yllättävän vihjauksen, että voisi palata F1-sarjaan 2020.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Alonso osallistui Indy 500-kilpailuun 2017 ja pärjäsi hyvin, kunnes Honda-moottori hajosi hänen autostaan. Tänä vuonna Alonso ei osallistunut Indianapolisiin, mutta kävi kesäkuussa voittamassa Le Mansin 24 tunnin ajon.

Indianapolisin voitto on Alonsolta saavuttamatta.

– Haluaisin ajaa sen. Se oli maaginen kisakokemus viime vuonna ja viehättää minua yhä. Varsinkin Le Mansin tämän vuoden voittoni jälkeen. Se (Indianapolis) on osana projektiani ensi vuoden kalenteriani varten, Alonso sanoi.


Alonson huhuttiin ajavan ensi vuonna IndyCar-sarjassa koko kauden. McLaren suunnitteli Indyyn omaa talliprojektia, mutta hanke ei ainakaan ensi kaudeksi toteutunut.

Alonso väittää Marcalle, ettei kokonainen Indy-kausi ollut hänen suunnitelmissaan ja vihjaa samalla mahdollisuudesta palata Formula ykkösiin 2020.

– Tarvitsen lepoa palauttaakseni motivaationi. Siksi en aja koko kautta IndyCar-sarjassa, joka olisi kuin jatko Formula ykkösissä, johon voisin palata 2020, hän sanoo.

Espanjassa on huhuttu, että Alonso ostaisi Indy-sarjan Espanjan tv-oikeudet.

– Mitä itse tiedän, niin en ole neuvotellut sellaisesta ollenkaan. Mutta kuulostaa hyvältä ideolta ja voisin tutkia asiaa, Alonso kommentoi asiasta.


Lue myös:

    Uusimmat