Fernando Alonso liittyi Kimi Räikkösen kanssa samaan kerhoon – "Isompi numero, miltä tuntuu"

Kimi Räikkönen ei ole enää F1-sarjan ainut nelikymppinen. Räikkönen saa seuraa toisesta lajilegendasta, Fernando Alonsosta, joka viettää tänään syntymäpäivää. Kuten Räikkönen, Alonso aloitti oman F1-uransa jo 2000-luvun alkuvaiheilla.

Tänään 40 vuotta täyttävä Alonso debytoi F1:ssä kaudella 2001, jolloin hän ajoi Minardilla. Paria vuotta myöhemmin hän liittyi Renaultille, missä hän nappasi kaksi maailmanmestaruutta putkeen (2005 ja 2006).

Minardin ja Renaultin lisäksi Alonso on ajanut F1:ssä McLarenilla ja Ferrarilla. Hän palasi Renaultin, nykynimeltään Alpinen riveihin tälle kaudelle.

– En tunne oloani nelikymppiseksi, se on varmaa, Alonso kuittasi Unkarin GP -viikonlopun alla.

– Tuo numero yllättää myös minut, kun nään sen. Ja näin sen monessa paikassa, koska talli oli valmistautunut tähän erittäin hyvin. He olivat koristelleet eri tilat tätä varten.

– Tuo on isompi numero, miltä tuntuu. Mutta se on mitä se on, Alonso sanoi 40 vuoden iästään.

Alonso on F1-sarjan konkari yhdessä Alfa Romeon Kimi Räikkösen (41 vuotta) kanssa.

Alonson merkkipaalua pääsi juhlistamaan Aston Martinin Sebastian Vettel, joka on kisannut espanjalaista vastaan 2000-luvun lopulta lähtien. Vettel pääsi kehumaan Alonsoa Unkarin GP -viikonlopun alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Muistan nuorempana seuranneeni sitä, kun hän teki jotain, mikä tuntui täysin mahdottomalta. Hän päihitti Michaelin (Schumacher). Silloin kun olin pieni, Michael oli numero yksi ja täysin voittamaton. Ja sitten Fernando alkoi päihittämään hänet.

– On nautinto päästä ajamaan hänen kanssaan kilpaa, Vettel hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat