Fernando Alonso latoi suorat sanat FIA:n MM-pistepäätöksestä – "Järkyttävää"

2:10
Belgian F1-kisasta muodostui vetinen pannukakku.

Alpinen konkarikuski Fernando Alonso ei ollut tyytyväinen siihen, että FIA jakoi kärkikymmenikölle MM-pisteitä, vaikka tynkäkisa ajettiin turva-auton perässä.

Belgian osakilpailu tullaan muistamaan vielä pitkään, sillä sunnuntai-ilta oli poikkeuksellinen. Belgian sadesää loi liian haastavat olosuhteet kisaamiselle, joten monen tunnin odotuksen jälkeen F1-autoja ajatettiin muutaman kierroksen verran turva-auton takana, jotta kisa laskettiin viralliseksi.

FIA jakoi kilpailun kärkikymmenikölle puolitetut MM-pisteet, vaikka turva-auton vuoksi pisteistä ei päästy rehdisti kisaamaan radalla. Pisteiden ulkopuolelle jäänyt Fernando Alonso tyrmistyi FIA:n päätöksestä.

– Rehellisesti sanoen tämä oli kamala päivä kaikille. Joillekin tämä oli aikainen joulu, kun he saivat pisteet lahjana, koska emme edes kisanneet. Silti he saivat pisteet, Alonso ihmettelee F1-sarjan haastattelussa.

Alonson mielestä MM-pisteitä ei kuuluisi jakaa, koska niistä ei voitu rehdisti kilpailla radalla.

– Olin 11:s, sijan päässä pisteistä. En ikinä saanut mahdollisuutta taistella pisteistä, mutta he jakoivat pisteet silti. Se on tavallaan järkyttävää. Sille ei kuitenkaan mahda mitään, Alonso harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja