Mainos

Feng shui voi tuoda tasapainoa parisuhteeseen

Vanha kiinalainen kaupunkisuunnittelu-, arkkitehtuuri- ja sisustusmenetelmä Feng shui vaikuttaa myös parisuhteeseen. Makuuhuoneen sängylle asetellut pehmeät tyynyt ovat omiaan voimistamaan parisuhdetta, ja tyhjä tila sinkun vaatekaapissa voi helpottaa sen oikean löytämistä!

– Feng shui -astrologia auttaa usein ymmärtämään paremmin omaa suhdetta tai etsimään sitä oikeaa, ymmärtämään toista ja hyväksymään myös toisen erilaisuuden, Feng shui -konsultti Maire Lehtonen Feng Shui Company Oy:stä kertoo.

Feng shui -ajattelun mukaan järjestetyt huoneet, värit ja esineet vaikuttavat alitajuntaamme ja vaikuttavat sitä kautta elämän eri asioihin, luonnollisesti myös parisuhteeseen.

Tilaa toiselle

– Feng shui on kuin avaisi silmänsä tarkastelemaan ympäristöä uusin silmin ja siten näkemään, mitä itse asiassa heijastamme tai viestimme ympäristöllämme, ja myös miten ympäristö viestii meille.

Lehtosen mukaan onkin tärkeää miettiä, mitä haluaa kertoa sisustuksellaan omista ajatuksistaan ja toiveistaan esimerkiksi vastakkaiselle sukupuolelle, viesti kun voi olla paitsi ”tervetuloa” myös ”tervemenoa”. Miten feng shuilla sitten voi vaikuttaa parisuhteeseen käytännössä?

– Jo parisuhteessa elävien kannattaa sijoittaa yhteiseen tilaan molempien rakastamia esineitä, ja antaa tilaa myös puolison tärkeille esineille ja tavaroille. Kaikki ”parilliset” esineet ovat hyviä, kuten palavasti rakastuneiden parien kuvat. Makuuhuoneeseen sopivat pehmeät esineet kuten tyynyt. Romanttisten värien, kuten pinkin ja punaisen käyttö ja kynttilät vaikuttavat nekin positiivisesti.

Kumppania etsivän henkilönkin on syytä olla tarkkana.

– On syytä kiinnittää huomiota siihen, mitä koti viestii. Taulut eivät saisi olla surullisia eikä niissä saisi olla yksinäisiä ihmisiä. On myös hyvä tarkistaa, onko toiselle ihmiselle tilaa. Liian täydet kaapit ja liian kapea tai täysinäinen sänky syövät tilaa toiselta ihmiseltä.

Molempia kutsuva koti

Feng shui painottaa parisuhteen molempien osapuolien huomioonottamista. Yhteisen kodin sisustamisessa huomioidaankin molempien toiveet ja tarpeet. Keittiössä molemmilla voi olla mielipaikka, jolla haluaa aina istua tai vaikkapa lempikulho. Terveet kasvit tukevat myös parisuhteen kukoistamista. Piikikkäitä kasveja kuten kaktuksia tulee sitä vastoin välttää.

– Olohuoneessa on hyvä huomioida, että jos toinen rakastaa esimerkiksi lukemista, hänelle löytyy oma tuoli ja sen vierestä pöytä, jolla hänen kirjansa voivat olla. Kodin on oltava kumpaakin osapuolta kutsuva ja siellä on oltava molemmille ”oma soppi”. Joskus näkee, ettei esimerkiksi miehelle ole tilaa sisällä, minkä vuoksi hän viihtyykin paremmin vaikkapa autotallissa.

Makuuhuoneessa ei tulisi olla lasten eikä sukulaisten kuvia. Valokuvat yhteisestä, mutta riitaisasta lomamatkasta on syytä siirtää laatikkoon. Myöskään peili ei erityisesti edistä harmoniaa nukkumistilassa, se kun voi osoittautua syylliseksi paitsi levottomaan uneen myös liiallisiin seksihaluihin. Sängyssä molemmilla on hyvä olla ”omat ” nukkumispuolensa sekä omat yöpöytänsä ja -lamppunsa.

– Parisuhteenkin aikana on hyvä aika ajoin muistuttaa itseään siitä, mistä kaikki alkoi eli tietysti nimenomaan siitä yhdestä erityisestä hetkestä! Yhteenkuuluvaisuutta ja rakkautta viestivät kuvat muistuttavat myös tästä.

Potkua punaisista lakanoista

Kesähäitään odottavia ja jännittäviä saattaa kiinnostaa myös se, miten tuoda feng shui -energiaa parin tärkeään ja ikimuistoiseen päivään?

– Häihin voi tuoda kasvavaa energiaa kukkien ja kasvien muodossa. Suuren rakkauden voi laittaa hehkumaan ympäristössä: sydämiä, kukkia, iloista musiikkia, tanssia ja hauskaa yhdessäoloa. On ehkä myös hyvä tarkistaa, millainen hääauto on, sillä symbolisesti se voi viestiä, millaista kyytiä on luvassa ja miten pitkälle mennään! Kiinalaisten hääpukuhan on punainen, ja ehkäpä olisikin hyvä tuoda alkavaan avioliittoon tätä punaisen symboloimaa, aktiivista jang-energiaa vaikkapa punaisen hääauton muodossa.

Punainen tuo potkua myös häitä edeltävään tai sitä seuraavaan rakkauselämään.

– Punaiset lakanat ovat osoittautuneet melko tehokkaiksi. Myös punaiset, tuoreet ruusut maljakossa ja punaiset alusvaatteet ovat tuoneet säpinää suhteeseen. Aina kannattaa suosia pikkuyllätyksiä, sillä mikään suhde ei ole taattu ilman, että tehdään myös työtä sen eteen. Feng shui -kirjoista löytyy erilaisia ”taikoja”, ja mikäpä estää niitä kokeilemasta, kunhan muistaa leikkimielisyyden näinkin vakavissa asioissa.

Lopuksi Lehtonen haluaa muistuttaa, ettei yksin feng shui eivätkä mitkään muutkaan taiat tai horoskoopit tuo onnea tai menestystä parisuhteeseen. Tärkeimpiä ovat aina ne kaksi ihmistä, jotka haluavat rakentaa yhdessä onnistuneen suhteen.

– Rohkeasti vaan elämään ja luottamaan niin itseen kuin toiseenkin. Rakkaus on ihmeitä tekevä voima, ja toinen ihminen toisen elämässä aina kasvattava kokemus. Suomalainen maalaisjärki toimii aina, on vain palattava askel taaksepäin – luontoon – ja nähtävä, kuinka siellä kaikki toimii.

Lehtosesta luonto onkin hyvä opettaja, ja jos on matkan varrella etääntynyt sen kiehtovasta maailmasta, luontoon voi aina tehdä uuden retken.

– Me emme ole irrallinen osa ympäristöä, vaan osa sitä ja suurempaa kokonaisuutta. Suomalaisten vanhojen elokuvien taivaanrannat ja kukkakedot ovat tuskin unohtuneet tai jääneet näkemättä keneltäkään, niiden lumoihin vaan!


Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.