Wall Street sulkeutui selvässä laskussa Fedin nostettua jälleen ohjauskorkoaan

2:58
Katso myös MTV:n uutisjuttu Fedin koronnostosta kesäkulta: Fedin mukaan inflaation hillitsemiseksi tarvitaan vielä lisää koronnostoja.

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona selvässä laskussa sen jälkeen, kun maan keskuspankki Fed oli päättänyt nostaa ohjauskorkoaan jo kuudennen kerran tänä vuonna.

Teollisuusindeksi Dow Jones oli päivän päätteeksi 1,6 prosentin laskussa. Laaja-alainen S&P  500 puolestaan sukelsi 2,5 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq oli 3,4 prosentin pudotuksessa.

Ohjauskoron nosto oli odotettu. Päivän mittaan kohonneet pörssikurssit lähtivätkin oikeastaan selkeään laskuun vasta, kun keskuspankin johtaja Jerome Powell oli sanonut, että koronnostoista luopumisesta on vielä hyvin ennenaikaista puhua.

Fedin mukaan korkeana laukkaavan inflaation hillitsemiseksi tarvitaan vielä lisää koronnostoja. Keskuspankki kuitenkin signaloi, että nostojen tahti ei välttämättä jatku näin rivakkana.

Toistaiseksi koronnostot eivät ole saaneet hintojen nousua taittumaan, vaikka asuntomarkkinoilla tahti on hidastunut huomattavasti lainarahan kallistuttua.

Fed nosti ohjauskorkojaan 0,75 prosenttiyksiköllä jo neljättä kertaa peräjälkeen. Korkohaarukka on tuoreimman noston myötä 3,75–4,0 prosenttia, korkein sitten tammikuun 2008.

Myös Aasiassa laskua

Aasiassa uuteen pörssipäivään on lähdetty torstaina Fedin koronnostopäätöksen jälkimainingeissa laskussa. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi oli torstaiaamusta yli kaksi prosenttia pakkasella.

Hienoista laskua nähtiin myös Manner-Kiinassa Shanghai Composite ja Shenzhen Composite -indekseissä.

Tokiossa pörssi oli sen sijaan kiinni juhlapyhän vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja