FC Barcelona aivan sekaisin: peräpään poppoo hassutti mahtiseuran vieraissa kumoon

FC Barcelonalle osui sunnuntaihin harvinaisen heikko ottelu, kun Espanjan jalkapalloliigan peräpäässä majaillut Real Betis nappasi sarjakärjestä 4–3-vierasvoiton.

Pääkuvan videolla Real Betis hassuttaa Barcelonaa 2–0-maalissaan.

Betis hassutti Barcelonaa kahdesti jo ottelun avausjaksolla. Junior Firpo rysäytti 20. minuutilla pallon alakulmaan William Carvalhon kierteisestä läpisyötöstä, ja 14 minuuttia myöhemmin isäntien puolustus sahattiin täysin hajalle.

Betis syötteli palloa pitkin rangaistusaluetta, kunnes viimein Joaquin tälläsi pelivälineen pömpeliin.

Barcelona nousi toisella jaksolla kolme kertaa maalin päähän, mutta tasoihin se ei päässyt. Lionel Messin rangaistuspotkusta iskemän 1–2-kavennuksen jälkeen Betisin Giovani Lo Celson laukaus upposi heppoisesti Barcelona-maalivahti Marc-Andre Ter Stegenin käsien kautta häkkiin, ja Arturo Vidalin 2–3-kavennuksen jälkeen isäntien urakkaa vaikeutti myös Ivan Rakiticin punainen kortti.

Rakitic lensi 81. minuutilla toisen keltaisen kortin myötä ulos, kun hän taklasi keskialueella Lo Celson kumoon.

Vain pari minuuttia tästä Betis palasi kahden maalin karkumatkalle. Junior Firpo jakoi pallon vasemmalta maalille, ja vaihdosta sisään toisella jaksolla tullut Sergio Canales liukui pallon upeasti maaliin (video alla).

Messi nikkasi illan toisensa lisäajalla maaliviivan tuntumasta, mutta Betis pääsi pian juhlimaan yllättävää 4–3-vierasvoittoa. Barcelonan edellinen kotitappio La Ligasta oli kahden vuoden takaa syyskuulta 2016, jolloin se hävisi Alavesille 1–2.

Betis oli ennen ottelun päättymistä 20 joukkueen La Ligassa 15:ntenä, mutta harppasi nyt 12:nneksi. Barcelona jatkaa piikkipaikalla pisteen erolla Atletico Madridiin.