Mainos

FBI: Yhdysvaltalaiskenttien pommiepäilyt aiheettomia

Yhdysvalloissa New Yorkin kakkoskentällä Newarkissa tutkittu lähettiyhtiö UPS:n pommiepäily on osoittautunut aiheettomaksi.

Viranomaiset eristivät ja tutkivat UPS:n rahtikoneen sen jälkeen, kun yhtiön koneesta oli Britanniassa löydetty epäilyttävä paketti, jonka pelättiin sisältävän räjähteitä. Newarkin kentälle saapuneen koneen pelättiin kuljettavan paketteja, joiden uskottiin olevan peräisin samasta osoitteesta kuin Britannian pommiepäilyn laukaissut materiaali.

Tiedustelupalvelu FBI:n mukaan myöskään philadelphialaisella kentällä tutkittu UPS:n kone ei kuljettanut räjähteitä. Turvatoimia lentokentillä on kuitenkin kiristetty.

Myös muita rahtikoneita ja rekkoja on tutkittu tänään useissa yhdysvaltalaiskaupungeissa räjähteiden takia. Viranomaiset uskovat, että asialla on arabian niemimaalla toimiva al-Qaida verkosto AQAP.

Yhdysvaltain ja Britannian lisäksi epäilyttäviä lähetyksiä on löytynyt myös Dubaissa lähettiyhtiö Fedexin tiloista. Yhtiön edustaja kertoo, että paikalliset viranomaiset ja FBI ovat takavarikoineet Jemenistä lähteneitä epäilyttäviä paketteja.

FBI: Ei välitöntä uhkaa

Uutiskanava CNN:n haastatteleman yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan turvallisuusviranomaiset etsivät "mahdollista yhteyttä terrorismiin".

- Me otamme tämän hyvin vakavasti, viranomainen sanoi.

Tiedustelupalvelu FBI ei kuitenkaan usko, että terrori-iskun vaara on välitön, kertoo uutistoimisto AFP.

FBI:n mukaan osa epäilyttävästä rahdista oli osoitettu uskonnollisille yhteisöille Chicagossa. Erityisesti synagogissa on ryhdytty varotoimiin.

(MTV3)

Aiemmat uutiset aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.