Fazer hylkää pitkäaikaiset makeistehtaansa ja muuttaa yhteen uuteen, 900 työntekijän elämä uusiksi? Näin toimitusjohtaja perustelee

3:56
Katso Fazerin toimitusjohtajan haastattelu uudesta tehtaasta.

Fazer suunnittelee uuden makeistehtaan rakentamista Suomeen. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. 

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Makeisjätin toimitusjohtaja Markus Hellström toteaa tehtaiden palvelleen Fazeria jo pitkään.

– Vantaalla on vuodesta 1955 tehty suklaata, Lappeenrannan tehdas taas on toiminut vuodesta 1922. Nyt on aika etsiä yhtä uutta paikkaa, johon voitaisiin tehdä uusi iso makeistehdas, Hellström toteaa.

Fazer ei ole vielä kertonut uuden tehtaan sijaintia julkisuuteen. Tällä hetkellä Etelä-Suomi näyttää todennäköiseltä sijainnilta, Hellström kertoo MTV Uutisille.

Miksi kahden tehtaan tilalle tulee yksi?

– Se on hyvä kysymys. Toki näitä vaihtoehtoja korvata molemmat erikseen on tarkasteltu, Hellström sanoo.

Yhden tehtaan ratkaisua puoltaa kuitenkin se, että kaksi tehdasta käytännössä jakaisi paljon samantyyppistä tekniikkaa, toimitusjohtaja perustelee. Myös tavaratoimitukset voidaan yhden tehtaan tapauksessa keskittää.

900 työntekijän neuvottelut edessä

Oli tehtaan sijainti sitten mikä tahansa, niin edessä ovat muutosneuvottelut henkilöstön kanssa.

– Meidän henkilöstön työn tekemisen paikka tulisi muuttumaan. Toivomme, että henkilöstö voi muuttaa uuteen yksikköön aikanaan, Hellström sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan muutosneuvottelut koskevat kaikkia, joiden työpaikka on yhteydessä tehtaan sijaintiin. Vantaalla työntekijöitä on noin 500, Lappeenrannassa noin 400.

Muutosneuvotteluiden Fazer arvioi kestävän kuusi viikkoa.

– Keväällä tehdään päätöksiä ja sikäli mikäli päätös uuden tehtaan rakentamisesta tehdään, niin silloin selviää myös paikkakunta ja tarkempi aikataulu, Hellström kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan uuteen tehtaaseen on suhtauduttu työntekijöiden keskuudessa sekä myönteisesti että huolestuneesti. 

– Monet ovat olleet innokkaita. Nykyiset tehtaat ovat hyvin vanhoja. Moni, joka näissä töitä tekee, tietää, että se raja, kuinka paljon näissä puitteissa liiketoimintaa pystytään kasvattamaan, on tullut vastaan. Fazerilla on tarkoitus kasvaa varsinkin vientipuolella. Kun rakennetaan uutta, saadaan enemmän kapasiteettia, Hellström perustelee.

– Toki (uusi tehdas) myös huolettaa työntekijöitä, kun paikka muuttuu, Hellström jatkaa.

4:58
Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja