Fashion Finland valitsi pääministeri Sanna Marinin vuoden muotivaikuttajaksi: "Uudistaa päättäjien pukeutumiskulttuuria"

0:35
Katso myös: Sanna Marinia fanitettiin EU-parlamentissa: ”Keep on rockin´!”

Fashion Finland on valinnut pääministeri Sanna Marinin vuoden muotivaikuttajaksi. Myös Marimekko ja kotimainen Infinna-kuituinnovaatio pääsivät palkinnoille.

Fashion Finland jakoi muotialan merkittävimmät tunnustukset illallisgaalassa Helsingissä tänään.

Sanna Marin valittiin gaalassa parhaaksi muotivaikuttajaksi. 

– Pääministeri Sanna Marin uudistaa päättäjien pukeutumiskulttuuria. On todella hienoa, että hän on aidosti kiinnostunut tyylistä ja vaatteiden voimasta, Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja ja päätoimittaja Sami Sykkö sanoo tiedotteessa.

– Marin on merkittävä vaikuttaja muodissa, myös yli maan rajojen.

Paras markkinateko on Marimekon ja Adidaksen yhteystyömallisto

Parhaaksi markkinointiteoksi valittiin kuositalo Marimekon ja urheilujätti Adidaksen yhteistyömallistot ja vastuullisuusteoksi suomalaisen tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiberin Infinna-uusiotekstiilikuitu.

Parhaaksi ja muotielämyksiksi tuomaristo valitsi nuorten suunnittelijoiden uudet vaatebrändit VAIN, Zouseph’s, Justudios, Jouten, Hedvig, Lilja the Label ja Eshe Studios.

Tuomaristossa muun muassa Jorma Uotinen

Voittajat valitsi muoti- ja media-alan vaikuttajista sekä päättäjistä koostuva tuomaristo, johon kuuluivat tanssitaiteen legenda Jorma Uotinen, media-alan moniosaajat Anni Hautala, Esko Eerikäinen ja Ella Kanninen, lastenvaatebrändi Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, vastuullisen vaatemerkki VIMMAnperustaja Marjut Rahkola, porilaisen muotitavaratalo Ratsulan toimitusjohtaja Matti Ratsula ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Suomen paras muotikauppa -yleisöäänestyksen voittaja oli porilainen muotitavaratalo Ratsula. Neljännen polven perheyritys Ratsula valittiin Suomen parhaaksi muotikaupaksi myös kaksi vuotta sitten. Ääniä yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä yli 2 000.

Fashion Finland on suomalaisen muotialan yhteisö, joka pyrkii kasvattamaan muotikaupan näkyvyyttä ja arvostusta ja edistämään alan yhteistyötä Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja