Faktat: Ihmisten seksielämä vastaan eläinkunnan erotiikka

Onko ihminen eläin? Ei aivan – näin eläinmaailman seksielämä eroaa ihmisten touhuista!

Ihmisiä sanotaan kehittyneimmäksi eläinlajiksi, seksiä ja parittelun tarvetta taas alkukantaiseksi vaistoksi. Miten eläinmaailman seksielämä siis eroaa "sivistyneiden ihmisten" vastaavasta? Tressugar.com kokosi yhteen jännittävät faktat eläinten ja ihmisten eroista.

Kestävyysluu

Sian orgasmi kestää 30 minuuttia, väitti sähköpostiin ilmaantunut kiertokirje. Niin tai näin, joillain eläinkunnan edustajilla ei todella ole kestävyysongelmia, kiitos penisluun. Ihmismiehiltä baculum-luu puuttuu, mutta esimerkiksi simpansseilla sellainen on.

Luun ansiosta esimerkiksi leijonauros voi paritella 20 minuutin välein ja varmistua näin siitä, että naaraan synnyttämät pennut ovat varmasti sen.

Joidenkin tutkijoiden mukaan ihmismiehillä ei ole penisluuta, jotta naiset osaisivat valita taatusti terveitä kumppaneita – erektion saaminen ja ylläpitäminen kun kysyy hyvää kuntoa.

Aina yhdessä!

Vaikka eläinkunnastakin löytyy melkoisia auervaaroja, jotkin eläimet pariintuvat eliniäksi. Esimerkiksi pingviinit valikoivat nuorina itselleen tietyn parin, jonka kanssa sitten suorittavat monimutkaisia rituaaleja, eläinkunnan "häitä". Myös joutsenet avioituvat valitsemansa parin kanssa eliniäksi.

Kuka vain kelpaa?

Naisia syytetään toisinaan liian tiukoista kriteereistä: miehen pitäisi olla kiva, komea ja vielä lihaksikaskin. Kenties ihmiset voivat ottaa oppia meduusoista?

Meduusauros vapauttaa siemennesteen mereen, ja naaras kerää sen itselleen tietämättä tarkasti, kuka tulevien jälkeläisten isäksi päätyy. Menetelmä lienee tehokas – onhan meduusoja edelleen olemassa!

Löydä miehinen puolesi

Monet eläinkunnan edustajat voivat vaihtaa sukupuolta. Mikäli sopivaa miestä tai naista ei yksinkertaisesti ole lähettyvillä, eläin hoitaa homman muuttamalla sukupuoltaan. Esimerkiksi joidenkin etanalajien edustajat ovat jo syntyjään kumpaakin sukupuolta.

Kesäsuhde

Myös eläimillä on lomaromansseja! Eräät merihevoset parittelevat vain tietyn kumppanin kanssa lisääntymiskauden ajan.

Lue lisää hullunkurisia faktoja: Eläimellistä seksiä – katso erikoiset faktat

MTV3/Helmi

Lähteet: Tressugar.com, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja