Mainos

Facebookin Zuckerbergilta odotetaan kantaa FBI:n vaatimuksiin

Facebookin toimitusjohtajalta Mark Zuckerbergilta odotetaan tänään illalla kantaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n ja teknologiayhtiöiden yksityisyyskiistaan.

Hän puhuu seitsemältä Suomen aikaa maailman suurimmilla mobiilimessuilla Barcelonassa.

Teknologiayhtiö Apple vastustaa FBI:n vaatimusta päästä tunkeutumaan toisen San Bernardinon ampujan puhelimeen. Facebook on ilmoittanut tukevansa Applea, mutta Zuckerberg ei ole julkisuudessa puhunut kiistasta.  

Yhdysvaltalaistuomari määräsi viime viikolla Applen auttamaan liittovaltion poliisia FBI:ta murtautumaan toisen San Bernardinon ampujan puhelimeen. FBI haluaa selvittää, keihin ampuja on ollut ennen tekoa yhteydessä. Aviopari ampui San Bernardinossa Kaliforniassa joulukuussa 14 ihmistä.  

Applen toimitusjohtaja Tim Cook varoitti viime viikolla, että määräyksen noudattaminen toisi vaarallisen ennakkotapauksen, jonka mukaan viranomaiset ja jopa rikolliset saisivat tulevaisuudessa arkaluonteista tietoa.  

Kiinalaisen matkapuhelinvalmistajan Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu sanoi Barcelonassa, että yksityisyys on kuluttajalle tärkein asia. Uutistoimisto Bloombergin mukaan hän sanoi tukevansa Applen kantaa.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.